Хроніки Арістова: як поїздка на Мальдіви під час війни аукнулась нардепу «Слуги народу»

арістов

У Верховну Раду України 26 липня внесли проєкт постанови про позбавлення мандата нардепа від партії «Слуга народу» Юрія Арістова. Напередодні, 25 липня, він написав заяву про складання повноважень народного депутата за власним бажанням.

Як інформує Цензор.НЕТ, проєкт постанови опуліковано на сайті парламенту.

Ініціатором проєкту зазначений однопартієць Арістова, голова Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко.

«Припинити достроково повноваження народного депутата України Арістова Юрія Юрійовича, обраного в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ «СЛУГА НАРОДУ», у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень», – зазначено у проєкті постанови.

Нагадаємо, заступника голови Комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, «слугу народу» Юрія Арістова помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що на Мальдівах. 

Вартість проживання на двох за одну ніч у готелі Waldorf Astoria Maldives варіюється від 100 до 323 тис. гривень за віллу з двома спальнями та басейном. 

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія ініціював питання негайного призупинення членства у фракції Арістова. Згодом,  25 липня, Арістов написав заяву про складання повноваження народного депутата.

Тим часом 26 липня в Офісі генерального прокурора повідомили про початок розслідування законності виїзду «слуги» Арістова на Мальдіви під час війни.

А співробітники СБУ та ДБР прийшли до нардепа з обшуками, у ході якого знайшли закордонний паспорт депутата з відмітками про відвідини Мальдів.

За даними слідства, спочатку нардеп виїхав до Польщі з робочою поїздкою, звідти дистанційно через приватну клініку відкрив собі лікарняний з 10 по 19 липня – і поїхав з родиною на Мальдіви, де перебував до 22 липня.

Наразі йому інкримінують «службове підроблення». 

Джерело: https://censor.net/ua/n3433524

2

«Слугу» Аристова журналисты застукали на Мальдивах

Дарія Демяник25 липня, 14:14 glavcom.ua

«Слугу» Аристова журналисты застукали на Мальдивах

Стоимость проживания на двоих за одну ночь в мальдивском отеле, согласно ценам на сервисе Booking.com, варьируется от 100 тыс. грн за виллу на пляже с бассейномфото из открытых источников

Нардеп был замечен в пятизвездочном отеле Waldorf Astoria Maldives, расположенном на частном острове Итхаафуш

Заместитель председателя Комитета Верховной Рады по вопросам национальной безопасности, обороны и разведки нардеп партии «Слуга Народа» Юрий Аристов в середине июля был замечен на Мальдивах. Об этом сообщает «Следствие.Инфо» со ссылкой на источники.Будь ласка, читайте текст після реклами

Нардеп был замечен в пятизвездочном отеле Waldorf Astoria Maldives, расположенном на частном острове Итхаафуши, Мальдивы.

Журналисты издания позвонили по номеру мальдивской гостиницы, указанному на его сайте.

Работники курорта подтвердили, что Аристов действительно был их гостем, но уже выселился.

СМИ приводит диалог с ресепшеном отеля:

Журналисты: «По нашей информации, Юрий Аристов зарегистрировался в вашем отеле. Может быть, он был вашим гостем на прошлой неделе?»

Администрация отеля: На данный момент он не находится в отеле.

Ж.: Может быть, вы можете проверить, что он уехал из гостиницы?

A: Да, они уехали.

По данным сайта резорта, Waldorf Astoria Maldives – пятизвездочный курорт, расположенный «среди белых песков и кристально голубых вод» на самом крупном острове Мальдив. Курорт насчитывает 119 вилл для «уникального и незабываемого отдыха».

Стоимость проживания на двоих за одну ночь в этом мальдивском отеле, в соответствии с ценами на сервисе Booking.com, варьируется от 100 тыс. грн за виллу на пляже с бассейном и двуспальной кроватью и до 323 тыс. грн за виллу с двумя спальнями и бассейном. Также в отеле есть позиция более миллиона гривен за одну ночь — с тремя спальными комнатами, бассейнами и доступом к пляжу.

В какой именно вилле отдыхал народный депутат из Украины – неизвестно.

После того, как журналистам подтвердили пребывание политика в Waldorf Astoria Maldives, они позвонили ему лично. Но Аристов не поднял трубку.

Вместо этого представителям СМИ позвонила по телефону его пресс-секретарь Оксана Омельченко (так женщина подписана в одном из мессенджеров), которая не смогла ответить на вопрос журналистов о том, где же сейчас находится ее руководитель — в Украине или еще на Мальдивах – и попросила отправить журналистский запрос.

Несмотря на обещание ответить на запрос через несколько часов, и помощница, и сам депутат проигнорировали дальнейшие попытки журналистов «Слидство.Инфо» получить ответы на поставленные вопросы. В частности, на каком основании 48-летний депутат пересек украинскую границу и рабочей ли была его поездка на Мальдивы.

Журналисты также связались с супругой нардепа Мариной Аристовой. Женщина сказала, что Аристов был в Вильнюсе, а также добавила, что «у нее своя личная жизнь, а у мужчины — своя».

Напомним, в ноябре ГБР проводило обыски у председателя комитета Верховной Рады по бюджету Юрия Аристова.

3

Тачки, подорожі, розваги. Син «слуги» Арістова показав своє мажорне життя

Олексій Кравченко21 вересня, 2021, 21:16 glavcom.ua

Тачки, подорожі, розваги. Син «слуги» Арістова показав своє мажорне життя (фото, відео)

У соціальних мережах Артема безліч світлин з різних частин світуфото: Артем Арістов/Instagram

Син голови бюджетного комітету Юрія Арістова, 21-річний Артем, викликав багато запитань до його батька-депутата, показавши у мережі свою нову тачку, яку він нібито придбав за власні гроші.

Після чергової хвилі уваги з боку журналістів Артем написав у Instagram допис, у якому обурився, що його нібито не сприймають як особистість, а тільки як «мажора» та «додаток до батька». На світлині у дописі Арістов-молодший знов позує, спершись на капот своєї нової автівки.Будь ласка, читайте текст після реклами

скріншот: Артем Арістов/Instagram

скріншот: Артем Арістов/Instagram

«Так що ж таке. Знову привертаю увагу журналістів, які вперто не хочуть помічати, що я з 15 років працюю самостійно. Я не додаток до батьків, я окрема, самостійна людина. Головний «бонус», який я отримую сьогодні від того, що батько пішов у політику, – негативна увага ЗМІ», – обурився юнак.

Також Артем розповів про своє «важке життя» на шляху до успішного сьогодення.

«Я пішов з сім’ї і почав займатися тим, що батькам було зовсім не до душі, екстримом і зйомками, що у майбутньому принесло мені гроші. Я катався на товарних потягах у вугіллі, ночував у наметах і в хостелах з 12 людьми в кімнаті. Я спеціально не хотів пов’язувати своє життя з батьком, щоб мої успіхи потім не асоціювали з його. Я сплю 5 годин в день, решту часу працюю і до тата не маю ніякого відношення. Прокиньтеся, крім інших робіт, у мене мільйон підписників в сукупності в інстаграмі та Ютубі, я можу дозволити собі купити машину», – виправдовується юнак.

Також він додає, що придбана ним автівка – Mercedes S-класу – не нова, а вживана, і додає, що «блатні» номери він вже змінив.Будь ласка, читайте текст після реклами

Арістов-молодший має 467 тис. підписників в Instagram та 544 тис. на Youtube, займається паркуром та руфінгом, а також, судячи з контенту на вищезазначених платформах, багато мандрує.

Раніше 21-річний хлопець потрапив у ЗМІ через свої скандальні фото з Москви, які пізніше пояснював простим візитом до родичів та шкільного друга.

.png_109

Нагадаємо, раніше Артем похвалився в соцмережах порушенням правил дорожнього руху.

Син нардепа продемонстрував, як ганяє по Києву зі швидкістю 140 км/год

20 лютого, 2021, 10:16 glavcom.ua

Син нардепа продемонстрував, як ганяє по Києву зі швидкістю 140 км/год (відео)

Артем зовсім забув про те, що максимальна швидкість пересування по місту 50 км/год

Син глави комітету Верховної Ради з питань бюджету, нардепа від фракції «Слуга народу» Юрія Арістова Артем похвалився в соцмережах порушенням правил дорожнього руху.Будь ласка, читайте текст після реклами

Як пише Telegram-канал PavlovskyNews із посиланням на сторіс юнака, він ганяв за кермом по Києву зі швидкістю 143 км/год.

«Артем Арістов, схоже, так поспішає чи в спортзал, то чи на прогулянку, що зовсім забув про те, що максимальна швидкість пересування по місту 50 км/год», – йдеться в повідомленні.

Артем є сином Арістова від першого шлюбу.

4

Голова бюджетного комітету та найбільший підрядник «Великого будівництва» зустрічалися в ресторані – ЗМІ

Дмитро Шеремета12 травня, 2021, 21:39 glavcom.ua

Голова бюджетного комітету та найбільший підрядник «Великого будівництва» зустрічалися в ресторані – ЗМІ

Журналісти зафіксували «слугу» Юрія Арістова та бізнесмена Олександра Бойка в одному з ресторанів КиєваКолаж: Схеми

Депутат та забудовник зустрічалися у ресторані під час локдауну

Журналісти зафіксували зустріч глави бюджетного комітету Ради Юрія Арістова та бізнесмена Олександра Бойка в одному з ресторанів Києва.Будь ласка, читайте текст після реклами

Про це йдеться в матеріалі проєкту «Схеми».

Журналісти стверджують, що зафільмували зустріч глави бюджетного комітету Ради Юрія Арістова («Слуга народу») з бізнесменом Олександром Бойком, пов’язаним з фірмою «Автомагістраль-Південь» – найбільшим отримувачем бюджетних грошей на відбудову доріг у рамках державної програми «Велике будівництво».

За словами журналістів, зустріч пройшла в ресторані «Адріатік» 8 квітня.

На кадрах журналістів депутат і бізнесмен разом спускаються з третього поверху ресторану і з різницею у декілька секунд залишають заклад, закритий для пересічних відвідувачів на час карантину.

У коментарі журналістам бізнесмен Бойко заявив, що «Арістова не знає». Голова бюджетного комітету Верховної Ради Юрій Арістов заявив у коментарі, що «не уявляє, хто такий пан Бойко».

Олександр Бойко – одеський бізнесмен, засновник компанії «Шляховик-97», що є найбільшим постачальником будівельних матеріалів і будівельної техніки для «Автомагістраль-Південь».Будь ласка, читайте текст після реклами

«Автомагістраль-Південь» із початку 2020 року виграла тендерів на будівництво доріг по всій Україні сумарно на близько 37 млрд грн, ще 8 млрд грн – на експлуатаційне утримання доріг. Ця компанія – лідер серед усіх приватних підрядників державної програми «Велике будівництво», отримує близько третини усього фінансування.

Журналісти з проєкту «Наші гроші» назвали фактичним контролером «Автомагістралі» саме Олександра Бойка. На початку березня стало відомо, що Олександр Бойко отримав від Антимонопольного комітету України дозвіл на концентрацію більше ніж 50% у статутному капіталі компанії «Автомагістраль-Південь». Сам він в інтерв’ю називав цю фірмою «нашою компанією».

«Від бюджетного комітету Верховної Ради у тому числі залежить фактичний розподіл коштів. Умовно, ти можеш перемогти на тендері, а тобі ці гроші на ремонт дороги по факту не розпишуть. Із протоколів засідань бюджетного комітету відомо, що його голова Юрій Арістов особисто неодноразово розглядав перерозподіл коштів «Укравтодору» на будівництво різних доріг, навіть попри незгоду Рахункової палати», – розповів журналіст-розслідувач Юрій Ніколов, який систематично досліджує освоєння бюджетних коштів на проєкт реконструкції доріг «Велике будівництво».

Нагадаємо, що на початку листопада 2020-го генпрокурорка Ірина Венедіктова була змушена реагувати на численні викриття журналістів-розслідувачів та небайдужих громадян, які сигналізували про корупцію у дорожній галузі. Станом на середину січня 2021 року місцеві прокуратури відкрили ряд справ за фактами крадіжок бюджетних грошей під час ремонту доріг.

Загалом, держбюджет-2021 передбачив 81,3 млрд грн на розвиток дорожньої інфраструктури (у 2020 році було виділено 100 млрд грн). З них 66,4 млрд грн будуть профінансовані за рахунок коштів дорожнього фонду. У тому числі: 31 млрд грн – на розвиток і утримання автодоріг державного значення; 18,1 млрд грн – будівництво, реконструкцію та утримання автодоріг місцевого значення (субвенція); 14,8 млрд грн –виконання боргових зобов’язання за запозиченнями під державні гарантії на розвиток мережі автодоріг; 2,5 млрд грн – забезпечення безпеки дорожнього руху.

5

«Слуга народу» Арістов пропонує продавати воду «в Росію», маючи на увазі Крим

Дзвенислава Карплюк1 лютого, 2020, 06:56 glavcom.u

«Слуга народу» Арістов пропонує продавати воду «в Росію», маючи на увазі Крим

Депутат Арістов назвав спершу півострів «Росією», а потім виправився

Народний депутат від «Слуги народу», голова бюджетного комітету Верховної Ради Юрій Арістов повідомив про ідею заробляти, продаючи воду до Криму.Будь ласка, читайте текст після реклами

Про це Арістов сказав у коментарі проєкту «Схеми», передає «Радіо Свобода».

При цьому, маючи на увазі продаж води до окупованого Криму, Арістов сказав про продаж «в Росію».

«Була ідея — продавати воду. Ізраїльтяни продають воду фактично до воюючої країни, вони заробляють. Ось і у нас була ідея, наприклад, продавати воду в Росію», — сказав Арістов.

На уточнююче питання, куди саме в Росію, Арістов відповів: «Йшлося про Крим».

-

Після ще одного уточнення щодо приналежності півострова Арістов сказав: «Крим, звісно, наш».

Водночас видання наводить слова керівника Федерального агентства водних ресурсів Росії Дмитра Кирилова, який заявив, що РФ не веде переговорів із українською владою щодо відновлення постачання дніпровської води Північно-Кримським каналом, оскільки, за його словами, «Крим не потребує води».

6

Трудовая деятельность Аристова

• 1997—1999 — Генеральный Штаб ВСУ, центр АСУ, инженер отдела систем передачи данных;

• 2000—2001 — Банк «Украина», департамент автоматизированных систем и управления, инженер;

• 2001—2002 — ООО «СОФТТРОНИК», инженер;

• 2002—2003 — ООО «Старая Крепость» (дистрибуция бакалейной группы товаров), директор по импорту товаров;

• 2003—2005 — Старовищанский молокозавод, генеральный директор.

Предпринимательская деятельность Аристова

С 2006 года ушёл в предпринимательскую деятельность.

• 2006—2014 — Сеть магазинов декора «Te Amo», основатель;

• 2006—2014 — ООО «Айдиес Факторе» (организация импорта), основатель;

• 2014—2019 — ООО «Рыболов» (ресторан РибаLOVE), соучредитель;

• 2016—2019 — ООО «АБ Ритейл» сеть кафе-баров OYSTERS CAVA BAR, соучредитель;

• 2014—2019 — ООО «Голден Фиш» и ООО «Блэк Шримп» — ресторан FISH HOUSE и рыбные бары Fish House Bar, основатель;

• 2015—2019 — ООО «Атлантик-ЮММА» (крупнейший импортёр свежей рыбы и морепродуктов, переработка рыбы и морепродуктов, оптовая и розничная торговля океанической и морской рыбой), основатель.

Политическая деятельность Аристова

На парламентских выборах 2019 года избран народным депутатом Украины от партии «Слуга Народа» (№ 42 в списке). Беспартийный. Член депутатской фракции политической партии «Слуга Народа».

С 29 августа 2019 года — Председатель Комитета Верховной Рады Украины по вопросам бюджета

• Член группы по межпарламентским связям с Французской Республикой

• Член группы по межпарламентским связям с Японией

• Член группы по межпарламентским связям с Королевством Норвегия

• Член группы по межпарламентским связям с Канадой

• Член группы по межпарламентским связям с Соединёнными Штатами Америки

20 августа 2021 года включён в санкционный список России[2].

25 июля 2023 года написал заявление о сложении депутатских полномочий.

http://ukrvedomosti.com.ua/

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.