Суд заарештував базу відпочинку дружини Медведчука під Києвом — майно на 300 млн.

За інформацією прокуратури, йдеться про земельні ділянки з майновим комплексом у Бориспільському районі Київської області.

Після клопотання Бориспільської окружної прокуратури суд заарештував земельні ділянки, що належать дружині лідера забороненої в Україні проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, Оксані Марченко. Про це повідомляє пресслкужба Офісу генерального прокурора.

Триватиме процедура прийняття арештованого майна Марченка в управління АРМА.

Повідомляється, що вартість майна, яке опинилося під арештом, оцінюється в понад 303 мільйони гривень. Відомо, що Оксана Марченко тепер не зможе користуватися:

  • земельними ділянками лісогосподарського призначення, площа яких становить 9,5 га;
  • цілісним майновим комплексом, до якого входитьбаза полювання та спортивно-любительського лову площею 3 021 кв. м.
Вартість нерухомості становить понад 303 мільйони гривень.
Вартість нерухомості становить понад 303 мільйони гривень

«Йдеться про земельні ділянки з майновим комплексом, що перебувають у власності та користуванні товариств, фактичними кінцевими бенефіціарними власниками яких є дружина колишнього народного депутата — лідера забороненої в Україні партії ОПЗЖ, а також ексміністр доходів і зборів часів президента-втікача (Олександр Клименко). Колишній міністр переоформив компанію-власника майна на третіх осіб», — ідеться в повідомленні.

За інформацією Офісу генпрокурора, тепер розпочато процедуру передання арештованого майна Оксани Марченко в управління АРМА. Досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України) здійснюється слідчими Бориспільського районного управління ГУНП в Київській області.

Нагадаємо, на початку червня 2023 року стало відомо, що в Оксани Марченко в Україні відібрали чергові активи на 740 млн гривень.Як повідомили в СБУ, їїпозбавили можливості управляти активами одразу в семи підприємствах, які належать до припортової інфраструктури на території Одеської області. А саме:

  • «Ексімнафтопродукт».
  • «Синтез Ойл».
  • «Синтез Транзит».
  • «Укрлоудсистем».
  • «Одеснафтопродукт».
  • «Чорноморський паливний термінал».
  • «Альбіон Коммодітіз».

Наприкінці березня в Україні заарештували «приховані» активи дружини Медведчука на 440 млн гривень. Оксана Марченко, як стверджують у СБУ, володіла акціями стратегічного заводу «Дніпроспецсталь». Підприємство контролювалося через офшорні компанії.

А у квітні СБУ домоглася арешту корпоративних прав Оксани Марченко в АТ «Запорізький завод феросплавів«. Повідомлялося, що загальна сума заблокованих активів перевищила 1 млрд грн.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.