Поліція накрила мережу контрабанди золота в Італії, Німеччині та Швейцарії

За підтримки Євроюсту та Європолу влада Італії, Німеччини та Швейцарії вжила заходів проти організованого злочинного угруповання (ОЗУ), причетного до контрабанди золота та інших коштовностей, а також до відмивання грошей. У ході спільної акції затримано 10 підозрюваних, повідомляють Українські відомості з посиланням на Євроюст.

  В операції було задіяно понад 150 співробітників поліції. Євроюст допоміг владі створити спільну слідчу групу (ССГ) у цій справі.

Розслідування було розпочато італійською владою у 2019 році. Підозрювані купували золото та інші коштовності на чорному ринку, підробляли документи на ці предмети та використовували кур’єрів для відправлення їх до Туреччини. Слідчі виявили приміщення в Цюріху (Швейцарія), перетворене на нелегальний ливарний цех, де золото переплавляли, щоб приховати його незаконне походження.

Вважається, що ОЗУ відмило понад 15 мільйонів євро через складну схему відмивання грошей по всій Європі.

Справа була відкрита в Євроюсті у березні 2020 року на запит влади Італії. Євроюст сприяв координації розслідувань в Італії, Швейцарії та Німеччині, підтримавши створення JIT між італійською та швейцарською владою у червні 2021 року.

Європол підтримав розслідування, надавши оперативні дані, сприяючи численним перевіркам. Спільну операцію було підтримано фінансованим ЄС проектом ISF4 @ON, італійською ініціативою боротьби з організованими злочинними угрупованнями мафіозного типу, що діють у Європі.

У розслідуванні брали участь:

Італія: прокуратура Мілана; РОС Карабінери Флоренція

Німеччина: Державне управління кримінальної поліції Німеччини Північний Рейн-Вестфалія

Швейцарія: Генеральна прокуратура Швейцарії; Федеральне управління поліції fedpol (Федеральна поліція кримінальних розслідувань)

 

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.