ГБР розслідує справу екс-міністра енергетики Насаліка у нанесенні збитку на 1,5 млрд

Державне бюро розслідувань вручило підозру екс-керівнику одного з департаментів Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а колишньому голові міністерства Ігорю Насаліку змінили підозру. Про це повідомила прес-служба ДБР, джерела у правоохоронних органах.

За версією слідства, за вказівкою Насаліка, підлеглий йому керівник департаменту укладав зі структурами відомого бізнесмена свідомо збиткові для держави угоди.

В обхід ухвали уряду чиновники штучно “списували” комерсантам кошти за експлуатацію державного майна, внаслідок чого бюджет з травня 2017 року по грудень 2020 року недоотримав майже 1,5 млрд грн, встановили у ГБР.

У лютому ГБР вручило підозру екс-міністру енергетики Ігорю Насаліку, якого підозрювали у підписанні збиткових для держави угод на користь пов’язаних з олігархом Дмитром Фірташем компаній на суму 1,5 мільярда гривень за статтею про “службову недбалість”.

Проте за результатами розслідування Насаліку змінено підозру на “зловживання службовим становищем”. Слідство стверджує, що він скоїв вказаний злочин за попередньою змовою з екс-керівником одного з Департаменту Міненерговугілля.

Санкція статті передбачає покарання до шести років ув’язнення. Досудове розслідування продовжується.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.