Інженер спробував вкрасти секрети Apple: у США викрили китайських злодіїв


Офіційні особи США у вівторок звинуватили колишнього інженера Apple у спробі вкрасти комерційну таємницю найціннішої у світі технологічної компанії, перш ніж бігти до свого рідного Китаю.

37-річний Вейбао Ван був одним із п’яти підозрюваних у скоєнні кримінальних злочинів у окремих справах, на які звернули увагу американські правоохоронні органи під час масових обвинувальних актів та розголосу.

Ще у 2018 році пан Ван намагався вкрасти «повний вихідний код автономії» Apple — програмне забезпечення, призначене для майбутнього безпілотного автомобіля Apple.
Інженер-програміст нібито мав доступ до конфіденційних баз даних Apple, до яких могли підключитися лише 2 відсотки із 135 000 співробітників компанії.

Стверджується, що він зберігав украдену інформацію у своєму будинку в Каліфорнії, втікши з країни після того, як поліція обшукала приміщення.

Нещодавно створена Ударна група за руйнівними технологіями США також порушила кримінальні справи проти іншого китайця, який нібито намагався продати Ірану чутливі технології графіту для використання в балістичних ракетах.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.