НАБУ оголосило в розшук суддю Вищого адміністративного суду

Служителька Феміди «забула» вказати  майно на суму 7,8 млн гривень.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили судді Вищого адміністративного суду України Масло Інні Валентинівній про підозру у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. Однак оскільки прокурорам не вдалось встановити її місце перебування, суддю оголосили в розшук, повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро.

За даними слідства, попри обов’язковість суддя не внесла до декларації про доходи за 2020 рік відомості про дві земельні ділянки та два будинки в передмісті Києва, якими користувалась вона і її чоловік упродовж 2020 року. 

«Хоч будинки офіційно і не введені в експлуатацію, однак є цілком придатними до проживання, їхня вартість становить понад 4 млн грн і майже 2 млн грн відповідно. Земельні ділянки, на яких вони розташовані, вартують по майже 1 млн кожна. Таким чином, загальна сума незадекларованих відомостей становить близько 7,8 млн грн», — зазначили в НАБУ.

Зважаючи, що місцеперебування судді не встановлено, про підозру їй повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Довідка:

Масло Інна Валентинівна; Вищий адмін. суд України, суддя (з 02.2012, безстроково). З 10.2002 — суддя, Київський районний суд м.Донецька. З 08.2007 — суддя (з 06.2009 — безстроково), Донецький окружний адміністративний суд.

«Аргумент»

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.