Кримінальне тріо з України: як ділки завозили мігрантів для нелегальної роботи у Флориді

У США відбулося судове засідання над Олександром Моргуновим – громадянином України, який привозив іммігрантів до США для роботи у ресторанах, готелях, барах. Моргунов гарантував своїм клієнтам, що все у рамках закону. Як можна здогадатися, він збрехав.

У судових документах йдеться про те, що Моргунов разом зі своїми спільниками, теж з України, керував чотирма кадровими компаніями на півдні Флориди. Ось ці компанії: Paradise Choice, Paradise Choice Cleaning, Tropical City Services та Tropical City Group.

Моргунов сам жив у Кі-Уесті, містечку на однойменному острові у Флориді. Це дуже елітне та дороге місце, яке в основному існує за рахунок туристів. Публіка на Кі-Уесті збирається здебільшого з вищого суспільства, тому до пляжів тут не підступитися – всі вони приватні та підійти до них можна на власній яхті.

Ось саме обслуговуючий персонал для багатіїв і привозив Моргунов із партнерами. Його фірми укладали контракти з готелями та ресторанами у Флориді та забезпечували їх працівниками, беручи за це свою комісію.

Як виявилося, іммігрантів влаштовували на роботу в обхід закону – вони не мали робочого дозволу в США. Деяких Моргунов із партнерами навіть залучали до Америки, говорячи, що їм не потрібні додаткові документи для роботи. Зарплату їм Моргунов платив «у конверті». Про жодні податки, відрахування на соціальне забезпечення та Medicare не було й мови.

Також не звітував Моргунов і перед Службою внутрішніх доходів.

У результаті з 2007 до 2021 року компанії Моргунова не доплатили Податковому управлінню майже $8 мільйонів. Сам Моргунов свою вину визнав. До цього, щоправда, він намагався уникнути покарання і навіть рвонув із США до Нідерландів. Вибравши не найлегший шлях – через Мексику.

З Нідерландів Моргунов збирався їхати в Україну, але не встиг. Його екстрадували до США, хоча сам Моргунов відчайдушно намагався цього не допустити, подаючи клопотання. Вирок йому буде ухвалено 31 січня 2023 року.

Олександру Моргунову загрожує максимальне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі за змову з метою приховування іноземців та схиляння до перебування в США.

Щодо подільників Моргунова, то у них теж справи не дуже. Михайло Чугай був визнаний винним у змові та відмиванні грошей. У серпні його засудили до 24 років позбавлення волі. Другий партнер Володимир Огородничук визнав себе винним і відбуває чотирирічний тюремний термін з наступним трирічним звільненням під наглядом.

За матеріалами відкритих джерел

Мітки: Флорида, шахрайство, імміграція, шахрайство

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.