Найбільш олігархізовані Полтавська, Луганська, Запорізька, Дніпропетровська та Донецька області

Центр економічної стратегії повідомив, які галузі та регіони України були найбільш олігархізованими до вторгнення. Дані було оприлюднено на презентації 24 листопада, де був присутній кореспондент “Наших грошей”.

Найбільша частка олігархів була у сировинних, металічних та енергетичних секторах.

Очевидне домінування Ріната Ахметова у виробництві коксу, добуванні залізних руд і вугілля, розподілі електроенергії, чорній металургії.

Віктор Пінчук — у виробництві труб, Ігор Коломойській — у нафтопереробці, Дмитро Фірташ — у виробництві добрив та розподілі газу.

Великий виробник яєць та курятини Юрій Косюк концентрував своє виробництво на Київщині, аграрний кондитер Петро Порошенко на третину залежив від Вінниччини.

Всі решта олігархів у огляді ЦЕС базувались на сході України. Пінчук, Ярославський і Тігіпко — на Дніпропетровщині, ІСД — в Луганській області, Ахметов — в Донецькій, “Приват” і Жеваго — на Полтавщині.

Відповідно, схід України виявився найбільш “олігархізованим”. Частка олігархічних підприємств склала більше чверті у економіках Полтавської, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей.

Решта регіонів зі значним відривом мають значно меншу присутність олігархів.

Разом з тим, дослідники ЦЕС відмітили, що частка олігархів в економіці України знижувалась ще до вторгнення.

Юрій НІКОЛОВ

Наші гроші

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.