У Німеччині натякнули, що не хочуть давати Україні ЗРК Patriot

Представник Міністерства оборони ФРН Арно Коллац натякнув, що Німеччина не підтримує пропозицію Польщі щодо передачі Україні систем протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомляє Укрінформ.

За його словами, є великий інтерес, щоб Patriot залишалися в системі НАТО. Він також нагадав слова глави оборонного відомства Німеччини Крістін Ламбрехт про те, що ці системи є “інтегрованою і невід’ємною” частиною оборони Альянсу.

“Це внесок ФРН у систему ППО альянсу. Німеччина має вирішувати, як їй виконувати зобов’язання щодо введення найближчим часом сил швидкого реагування. Отже, Німеччина потребує цих систем також для того, щоб мати можливість виконати свої зобов’язання перед партнерами”, – сказав Коллац.

Серед іншого він додав, що Німеччина хоче допомогти Польщі захистити її повітряний простір від зовнішніх загроз як системами ППО, так і посиленим повітряним патрулюванням.

Німеччина запропонувала Польщі ЗРК Patriot, при цьому польська сторона виступила із зустрічною пропозицією – передати ЗРК Україні.

Заступник голови Міністерства національної оборони Польщі Войцех Скуркевич заявив, що українські військовослужбовці здатні дуже швидко навчитися використовувати систему протиракетної оборони Patriot, наразі все залежить від рішення Німеччини.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.