Поки війна -не приїду: київську прокурорку звільнили за відмову повертатися з Німеччини

Прокурора Дніпровської окружної прокуратури   Києва Серафиму Грекову звільнили за відмову повертатися з Німеччини на роботу в Україну. Про це редакція 368.media   дізналася з рішення КДКП.
Жінка 9 лютого виїхала у відпуску на 12 діб до Республіки Еквадор. Через день після початку війни вона вилетіла з Еквадору до Нідерландів, а після цього вирушила у Дрезден.

Далі Грекова надіслала електронного листа до керівника Київської міської прокуратури про неможливість виходу на роботу у зв’язку з триваючими воєнними діями.

Вже у травні вона написала заявку про надання відпустки без збереження заробітної плати. Прохання підтвердили й Грекова отримала 21 день. Надалі вона отримала ще 15 діб відпустки.

Водночас 27 травня начальником відділу кадрової роботи надіслано листа, згідно з яким її попереджено про необхідність приступити до виконання службових обов’язків після завершення відпустки. Проте, Грекова 10 червня не приступила до роботи.

У серпні керівником прокуратури надіслав Грековій листа, згідно з яким їй повідомлено про відсутність на робочому місці з нез’ясованих причин та запропоновано надати пояснення. Цього ж дня від Грекової отримано заяву, згідно з якою вона просить надати їй відпустку без збереження заробітної плати до 23 серпня, на підставі ч.4 ст. 12 закону  «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

За результатами розгляду цієї заяви  жінці надіслано листа з пропозицією надати документи, які б підтверджували факт її виїзду за кордон або наявності статусу внутрішньо переміщеної особи. Але відповідні документи вона так і не надала. 

Керівництво відмовило  у наданні відпустки у зв’язку з неможливістю достовірного встановлення перебування її за кордоном та відсутністю перекладу наданого нею документу українською мовою. Наступні заяви Грекової також залишилися без задоволення.

У розгляді дисциплінарної скарги прокурорка також участі не брала. 2 і 16 листопада Комісія намагалась організувати участь Грекової у режимі відеоконференції, однак жінка не реагувала на надіслані їй на електронну пошту запрошення для такої участі та не вийшла на зв’язок.

Згідно з письмовими поясненнями керівника Дніпровської окружної прокуратури, він неодноразово спілкувався з жінкою телефоном, яка повідомила, що не збирається повертатися в Україну, документи про перетин кордону надавати відмовилася.

Встановлено, що керівництвом Київської міської прокуратури та відділу кадрової роботи та державної служби вживались заходи, спрямовані на всебічне з’ясування причин відсутності жінці на роботі.

Окрім цього, як свідчить систематичне листування керівництва з указаним прокурором їй неодноразово надавалися відпустки без збереження заробітної плати, що однаковою мірою свідчить як про відсутність упередженого ставлення до неї з боку керівництва, так і про надання їй можливості повернутися до України та приступити до виконання службових обов’язків. Проте, Грекова зайняла тверду позицію щодо неповернення до України доки не закінчиться воєнний стан.

У КДКП вирішили, що відношення Грекової  до виконання службових обов’язків свідчить про фактичне порушення нею Присяги працівника прокуратури, згідно з якою вона зобов’язувалася присвятити свою діяльність служінню Українському народові та державі, неухильно додержуватися Конституції, законів та міжнародних зобов’язань України, сприяти утвердженню верховенства права, законності та правопорядку.

Також комісією взято до уваги те, що допущене Грековою прогули мали умисний та систематичний характер, вона продовжує ігнорувати вимоги службового розпорядку і не з’являється на робочому місці дотепер, тому вчинений нею дисциплінарний проступок має грубий характер. Грекову вирішили звільнити з органів прокуратури.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.