У Норвегії затримали громадянина Бразилії під вигаданим ім’ям, начебто російський шпигун

Співробітника Арктичного університету Норвегії заарештували 24 жовтня у Тромсе. Він має громадянство Бразилії. Слідчі вважають, що чоловік перебував у Норвегії під вигаданим ім«` ям працював на одну з російських спецслужб. Про це повідомляє норвезька телекомпанія NRK.

«Ми попросили вислати бразильського дослідника з Університету Тромсе з Норвегії, оскільки вважаємо, що він становить загрозу фундаментальним національним інтересам», — сказав заступник голови служби безпеки поліції Норвегії Гедвіг Мое.

За його словами, правоохоронці стурбовані, що ця людина могла отримати інформацію про політику Норвегії на півночі, а також тим, що росія може використати ці дані «неналежним чином».

У червні голова Служби зовнішньої розвідки Великої Британії заявив, що росія втратила половину своїх можливостей для шпигунства в Європі

Голова розвідки Британії каже, що Росія втратила половину своїх шпигунських можливостей у Європі  після того, як вислали понад 400 офіцерів російської розвідки, а кількох таємних агентів, які видавали себе за цивільних, арештували

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.