Шоб больше ни-ни: в Одесі організатора нападу на журналістку покарали умовно

В Одесі організатора нападу на позаштатну журналістку та активістку Аліну Радченко покарали умовним строком. Про це редакції 368.media   стало відомо з вироку Приморського райсуду за ч.2 ст.28, ч.2 ст.345-1, ч.1 ст.263 КК.

Радченко працювала позаштатним журналістом ТРК «Круг» та приймала участь у акціях проти чинного мера Одеси Генадія Труханова. Напад трапився у вересні 2017 року. Невідомий чоловік, коли Радченко йшла вулицею Канатною, підбіг до неї та сильно вдарив у обличчю. Постраждала втратила свідомість, вдарившись головою об стіну сусіднього будинку, а нападник почав тікати. Його спробував зупинити свідок злочину, але зловмиснику вдалось втекти.

Аліна Радченко отримала струс головного мозку, поранення голови, забій плеча та садна на гомілці та животі. Вона звинуватила в організації нападу працівників КП «Муніципальна охорона» та низку осіб, пов’язаних із міським головою. У ході розслідування правоохоронці встановили організаторів нападу:  Віталія Палютіна, Костянтина Волканова, Віталія Тарасова та Міняєва з Корчагіним.

Далі, за версією слідства, все відбувалось так: Волканов зустрівся із громадянином Корчагіним та запропонував йому за грошову винагороду знайти виконавців. Корчагін погодився та винайняв для цього громадян Тарасова та Міняєва. 11 вересня 2017 року всі п’ятеро чоловіків на одному авто вирушили для виконання нападу в центр Одеси, та припаркувались за декілька кварталів від місця вчинення злочину. Водієм був Палютін. Після прибуття в салоні авто лишились Палютін та Корчагін.

Тарасов, Міняєв і Волканов пішки попрямували до перехрестя вулиць Канатної та Базарної, де чекали на Радченко. Коли потерпіла з’явилась у полі зору Волканова, він показав Тарасову обумовлений раніше сигнал — підняв кепку над головою. Міняєв у цей момент стояв поблизу, щоб спостерігати за подіями та сигналізувати спільникам про небезпеку.

Тарасов, отримавши сигнал від Волканова, підбіг до Радченко ззаду та наніс їй удар по голові, після чого вона втратила свідомість, а виконавець нападу спільно із Міняєвим та Волкановим покинув місце події на тому ж автомобілі, на котрому їх привіз Палютін. Хто саме дав замовлення Палютіну, та якими мотивами ця людина керувалась — невідомо.

Волканов знаходиться у розшуку. Корчагін вже помер, а Палютіна затримали та помістили до СІЗО. Останній працює тренером у спортклубі «Хаджибей». Він пов’язаний с Генадієм Трухановим.  Палютіну вручили підозру по  ч.2 ст.28, ч.2 ст.345-1 КК.

У ході розслідування встановили, що до Віталія Палютіна з пропозицією виконати роль водія, котрий перебуваючи в авто мав би забезпечити можливість оперативно зникнути з місця нападу. Прибувши на заплановане місце він залишився в авто, відповідно до своєї ролі з іще одним співучасником нападу. Троє інших вийшли та очікували на потерпілу на розі вулиць Канатна та Базарна у місті Одеса. Побачивши свою жертву один з учасників подав умовний знак іншим. Після чого нападник прослідував за потерпілою та наніс їй удар рукою в голову. Від удару журналістка втратила свідомість та впала. У вечері того ж дня він отримав в якості винагороди за напад 800 гривень, котрі розділив зі співучасником нападу.

Таким чином Віталій Палютін вчинив злочин, передбачений ч.2 ст.28, ч.2 ст.345-1 КК. Окрім того, під час обшуку 29 листопада 2018 року у Палютіна виявили 50 патронів калібру 5,6 мм для нарізної вогнепальної зброї, котрі він зберігав незаконно.  Приморський районний суд Одеси визнав його винним та за сукупністю злочинів призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, замінивши покарання умовним терміном 1 рік.+

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.