У ЗМІ потрапив вирок екс-нардепу Шепелєву, засудженого за вбивство на замовлення банкіра


У розпорядженні «Країни» опинився текст судового вироку колишньому нардепу Олександру Шепелєву, який отримав 15 років ув’язнення у справі про замовлення вбивства банкіра.
Оболонський суд Києва засудив Шепелєва у справі про замовлення вбивства Сергія Кириченка у 2003 році.
Із рішення суду відомо, що термін покарання (15 років) відраховуватимуть з моменту затримання Шепелєва – 8 лютого 2018 року. З цього моменту минуло вже чотири з половиною роки.
На користь дочки вбитого з Шепелєва мають стягнути два з половиною мільйони гривень за рахунок відшкодування моральних збитків.
Шепелєв також є фігурантом справ про розтрату коштів “Родовід Банку”, організацію двох замахів на вбивство банкіра Дядечка, замовлення вбивства у 2006 році полковника УБОЗ Романа Єрохіна.
У 2006 та 2007 роках Шепелєв обирався народним депутатом за списком «Блоку Юлії Тимошенко».
У серпні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що стосовно Шепелєва зареєстровано кримінальне провадження за підозрою у держзраді.
2018 року співробітники СБУ затримали Шепелєва. За нього було виявлено “посвідчення”, видане так званим “міністерством державної безпеки Донецької народної республіки” на ім’я підполковника Боруха Миколи Володимировича.
Нагадаємо, що два роки тому екс-депутат одержав перший вирок. Він був визнаний винним у втечі з-під варти, а також у дачі хабара охоронцеві за допомогу у втечі.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.