КАК-КАП-КАП-РЕМОНТ. Запорізька влада шість років злочинно ремонтує водопровід у Токмаку

На фото: 14.12.2018. Губернатор  Бриль та мер Токмака Котелевич засідають з нагоди презентації проекту Перспективного плану розвитку Токмацького району та міста Токмак, зокрема реконструкції водопровідних мереж і т.д і т.п.

У м. Токмаку Запорізької області слідчі Національної поліції продовжують розслідування зловживань посадовців при проведенні  капітального ремонту  міських водопровідних мереж, повідомляють «Українські  відомості» з посиланням на ЕДРСР.

В ході досудового розслідування встановлено, що регіональною цільовою програмою «Питна вода Запорізької області» на 2012-2020 роки, передбачалося фінансування з коштів обласного бюджету у 2015 році об`єкту: «Капітальний ремонт водопровідних мереж м. Токмак» (вул. Пролетарська вул. Леніна, вул. Володарського та вул. Карла Лібкнехта)» загальною довжиною мереж 1 395 м.п.

На виконання зазначеної програми між Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької ОДА (далі Замовник) в особі директора та ТОВ«ВБК «Перспектива» в особі директора укладено договір підряду в капітальному будівництві №16-15 від 27.07.2015 на суму 1 199 889 гривень.

Капітальний ремонт проводився упродовж 2015 року згідно з графіком, в ході якого підлягали заміні труби пластикові для подачі холодної води.

На виконання умов договору від 27.07.15 № 16-15 Генпідрядник виконав роботи на загальну суму 698 623 грн., а Замовник прийняв виконані роботи на зазначену суму без зауважень щодо якості та кількості та сплатив кошти за виконані роботи в розмірі 698 623 грн.

В порушення умов укладеного договору водопровідні мережі в експлуатацію не введені, гідравлічні випробування водогону не проводились, водночас в акті виконаних будівельних робіт, підписаним службовими особами Департаменту ЖКГ та будівництва ЗОДА, ТОВ «ВБКПерспектива» (генеральний підрядник) і ТОВ«Катрас» (технічний нагляд замовника), відображено проведення гідравлічних випробувань водопроводу.

Кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України.

ДОВІДКА

Стаття 367. Службова недбалість

1. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, –

карається штрафом від двохсот п’ятдесяти до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На фото: мэр Токмака Котелевич с наградой облсовета и цветами. И с надписью за спиной: «Игорь Котелевич: нам нужен капитальный ремонт». Это точно: капремонт нужен не только водопроводным сетям, но и власти.

http://ukrvedomosti.com.ua/

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.