Суд виправдав начальника Київського військового ліцею ім. І.Богуна

Києво-Святошинський районний суд Київської області визнав невинуватим начальника Київського військового ліцею ім. І.Богуна у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України у зв`язку з недоведеністю, що вказаний злочин вчинений обвинуваченим, повідомляють «Украинские ведомости»

Органом досудового розслідування начальник обвинувачувався в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 КК України (в редакції від 04.07.2013 року) за наступних обставин.

11.07.2013 року об 11 годині 46 хвилин, перебуваючи в приміщенні службового кабінету № 4 голови приймальної комісії НОК Київського військового ліцею ім. І. Богуна, розташованого за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Хрещатик, 103, з корисливих мотивів,  з метою власного збагачення одержав від громадянки неправомірну вигоду в розмірі 5 тисяч доларів США.

Як встановлено судом, працівники правоохоронних органів спонукали громадянку дати згоду на залучення до конфіденційного співробітництва та передати грошові кошти, вийшовши таким чином за межі пасивного розслідування. Враховуючи, що докази у кримінальному провадженні за обвинуваченням начальника  військового ліцею ім. І.Богуна у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 КК України, отримані внаслідок підбурювання, суд визнає їх недопустимими, а начальник ліцею підлягає виправданню. Застави  97 495 грн. підлягає поверненню заставодавцю

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.