У Запоріжжі викрито ОПГ службових осіб на оборудках із землею та майном у Кам’янці-Дніпровській

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру 5 особам, які входили до складу організованої групи, за фактом заволодіння землею та нерухомим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України), повідомили «УВ» у прокуратурі

За даними слідства, на території області зорганізувалась та діяла організована група, до складу якої входили службові особи лісництва, працівники комерційних структур та спеціаліст відділу державного земельного кадастру, з метою незаконного заволодіння земельними ділянками одного з держпідприємств та сільської ради Кам’янко-Дніпровського району, а також нерухомим майном зазначеного підприємства. 

У результаті вчинених злочинів із державної власності вибули 2 земельні ділянки та об’єкт нерухомого майна, який використовувався лісництвом як службове житло, чим спричинено збитків державі на понад 400 тис грн. 

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів та відшкодування завданих державі збитків. Досудове слідство здійснюється слідчими територіального управління ДБР у м.Мелітополь, оперативний супровід — УСР в Запорізькій області ДСР НПУ.

За вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 х років та з конфіскацією майна.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.