Суддя не знайшов криміналу в діях голови Вільнянської райдержадміністрації

Вольнянский райсуд

Слідчий суддя Вільнянського районного суду Запорізької області Капітонов Є.М. відмовився обрати запобіжний заход у виді тримання під вартою відносно екс-голови Вільнянської районної державної адміністрації Запорізької області, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

Як встановлено досудовим розслідуванням слідчим райвідділу поліції під наглядом прокурора по справі за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст.27, ч.2 ст.364 КК України, голова райдержадміністрації,  користуючись своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби та держави, видав незаконне розпорядження від 09.12.2013 №523 про зміну категорії земель, з метою розпорядження земельними ділянками, на які не розповсюджувались повноваження Вільнянської районної державної адміністрації відповідно до ч. 3 ст. 122 Земельного кодексу України. На підставі вказаного розпорядження з власності держави незаконно вибули земельні ділянки сільськогосподарського призначення, в результаті чого державі в особі Головного управління Держземагентства у Запорізькій області були спричинені тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди на загальну суму 527 060  гривень.

Слідчий суддя прийшов до висновку про недоведеність прокурором наявності обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним кримінального правопорушення, у зв’язку з чим на підставі ч.2 ст.194 КК України відмовив в задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу відносно підозрюваного.

ВВП

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.