Слідство НАБУ: АЄС переплатила Григоришину 11 мільйонів на ремонті трансформатора

Админздание ЗТЗ. Фото ВВП

Національне антикорупційне бюро розслідує ймовірну переплату близько 11 млн грн. при закупівлі робіт з ремонту автотрансформатора Южно-Українською АЕС у ПАТ «Запоріжтрансформатор» Костянтина Григоришина наприкінці 2015 року. Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду Києва від 4 липня.

За даними слідства, службові особи ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» за результатами переговорної процедури 18 грудня  2015 закупили у ПАТ «Запоріжтрансформатор» роботи з відновлювального ремонту автотрансформатора типа АТДЦТН-250000/330/150-У1 на суму 59,99 млн грн.

При цьому, в порушення вимог закону «Про здійснення державних закупівель», в обгрунтуванні застосуваня переговорної процедури відсутні будь-які посилання на експертні, нормативні, технічні та інші документи, які підтверджують, що тільки «Запоріжтрансформатор» мав можливість здійснити відновлювальний ремонт вказаного автотрансформатора.

При цьому «Запоріжтрансформатор» 24.03.2016 продав ДП «НЕК «Укренерго» аналогічний автотрансформатор за ціною меншою на 11 млн грн, ніж вартість виконання ремонтних робіт.

Таким чином, на думку слідства, службовими особами «Южно-Української АЕС» завдано шкоду державному підприємству на суму 11 млн грн.

4 липня суд надав детективу тимчасовий доступ та можливість вилучення копій документів «Укренерго», а саме: договору про закупівлю автотрансформаторів у березні 2016 року, усіх документів, що стосуються виконання цього договору, документації, на підставі якої було проведено закупівлю. Як зазначив детектив, вказані документи можуть бути використані як доказ факту завищення вартості закуплених послуг.

Нагадаємо, «Енергоатом» ініціює підвищення на 29% тарифу на відпуск електроенергії, яка виробляється на атомних електростанціях. У 2017 році частка «Енергоатома» у загальній структурі виробництва електроенергії в Україні становила 55%, що на 2,8% більше, ніж у 2016 році.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.