Херсонские фермеры взялись выращивать рыбу на рисовых полях

Через те, що в Україні зростає споживання риби, фермери Херсонщини хочуть відродити практику вирощування риб на рисових полях, яка повсюдно використовувалася в Радянському Союзі.  Вирощування риби відбувається наступним чином: після меліоративних робіт поле заливають водою і випускають туди малька, пише УкрАгроКонсалт.

На сьогодні погодні умови змінилися, що ускладнює цей процес. Наприклад, в минулому році фермерське господарство села Збур’ївка Голопристанського району Херсонської області випустило на поля личинки коропів, які пізніше загинули через аномальну спеку.

Однак, в цьому році фермерське господарство все одно вирішило продовжити експеримент. Цього разу для зариблення двадцяти гектарів, покритих водою рисових чеків, в Миколаївській області придбали майже півтонни малька коропа.

«Щоб екстремальна температура знову не стала для них згубною, перевозили їх вночі в спеціальних машинах-цистернах, ще й постійно продували воду киснем. Далі вони коропи будуть обживатися в чеках і нагулювати вагу», — розповіли фермери.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.