Будівництво авіатерміналу в Запоріжжі за півмільярда віддали фірмі тестя Насірова

ТОВ “Альтіс-констракшн” входить до групи компаній Олександра Глімбовського – тестя голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, який нині проходить по справі про завдання збитків державі у 2 млрд грн і відсторонений від посади.

Нагадаємо, в квітні 2017 року ТОВ “Авакс ЮА”, також зі сфери впливу Глімбовського, отримало підряд в 35 млн грн на ремонт злітно-посадкової смуги аеропорту вже після початку робіт. Після завершення ремонту літак авіакомпанії “МАУ” під час посадки застряг у незастиглому бетоні. Поліція відкрила кримінальне провадження по цьому факту і можливому розкраданню коштів.

Єдиним конкурентом на нинішньому тендері виступило ПрАТ “Укрстальконструкція”. Зокрема, “Укрстальконструкція” виступала субпідрядником групи “Альтіс” під час реконструкції аеропорту у Львові. Також два місяці тому колишній інженер корпорації “Альтіс” став членом наглядової ради “Укрстальконструкції”. І під час аукціону обидва учасника взагалі не знижували вартість своїх пропозицій.

При цьому ТОВ “Центробуд” скаржилося до Антимонопольного комітету на дискримінаційні умови в тендерній документації, однак пізніше відкликало свою скаргу у зв’язку  з відсутністю подальшої потреби в участі у цьому тендері. Зокрема, “Центробуд” вказувало, що замовник вимагає досвід будівництва саме об‘єкта авіаційної інфраструктури (будівлі пасажирського терміналу аеропорту) 5 категорії складності. Втім, технічне завдання не передбачає досвіду виконання робіт в авіаційній сфері (злітно-посадкових смуг, руліжних доріжок, перонів тощо). І це значно звужує коло потенційних учасників.

Аналогічну скаргу до АМКУ надсилало і ТОВ ” Київська енергетична будівельна компанія”, однак пізніше також відкликало свою скаргу.

В свою чергу, досвід будівництва авіаційних об’єктів має саме “Альтіс-Констракшн”. Зокрема, раніше саме ця фірма отримала підряд на реконструкцію пасажирського терміналу “D” аеропорту Бориспіль, відновлення покриття руліжних доріжок та перону в аеропорту “Херсон”.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.