ВИЗИТ ПЕТРА ПОРОШЕНКО В ЗАПОРОЖЬЕ. Подробности. Фото

21 февраля. Запорожье. Во время сегодняшнего визита в Запорожскую область Петр Порошенко  возложил цветы к памятному знаку подвига участников Революции Достоинства и Героев Небесной Сотни в Запорожье. Президент пообщался с жителями города, которые встретили его у памятника, и поблагодарил им за гражданскую позицию. «Часть моего сердца — в Запорожье», — сказал глава государства.

В числе сопровождающих Президента Украины замечен был и находящийся ныне под судом за кровавый разгон майдана в Запорожье спикер облсовета Виктор Межейко (на фото он в очках и куртке возлагает цветы)

 «Запоріжжя, Хортиця – це форпост української державності, символ бойового духу»

У ході робочої поїздки до Запоріжжя Президент України Петро Порошенко зустрівся з адміністративно-господарським активом області. Насамперед Глава держави висловив вдячність жителям міста, жителям області за рішучі дії для забезпечення миру, спокою, стабільності і цілісності України.

— На Запоріжжя, як і на Харків, Одесу робилася ставка сепаратистів. Але запоріжці не дали запалити полум’я сепаратизму. Запоріжжя вчасно зрозуміло цей сценарій і не дало провести проросійський марш – це бачила вся Україна. Запоріжжя, Хортиця – це  ті якорі,  які не дадуть нам сповзти, це форпост української державності, символ бойового духу, — сказав Президент.

ЧЛЕНЫ ПАРТИИ РЕГИОНОВ В ЗАЛЕ  ВНЕМЛЮТ ПРЕЗИДЕНТУ

ВСЕ ТЕ ЖЕ ЛИЦА, КОТОРЫЕ В ЭТОМ ЗАЛЕ АПЛОДИРОВАЛИ ЯНУКОВИЧУ

Продовжуючи цю тему, Президент відзначив позитивну роботу міліції, прокуратури, всіх силових структур області. А показник мобілізації військовослужбовців – 86% до планової кількості – один з кращих у країні. Петро Порошенко також високо оцінив допомогу запорізьких волонтерів. Президент сказав,  що переконався у цьому, відвідавши на початку робочої поїздки військовий шпиталь, де військовослужбовці забезпечені свіжими овочами, фруктами і всім необхідним.

13

Президент представив голову обласної державної адміністрації

Під час зустрічі з адміністративно-господарським активом Запорізької області Глава держави представив нового керівника обласної державної адміністрації – Валентина Михайловича Резніченка. Президент підкреслив, що сьогодні важливо, щоб на посади приходили сильні і рішучі менеджери, бо відповідальність дуже велика. Особливо для Запорізької області, яка є буферною.

— Валентин Резніченко – сильний, вольовий, ефективний менеджер, якого я знаю 15 років. Це людина, якій я довіряю, який не підведе ні Президента, ні Запоріжжя, — зазначив Петро Порошенко.

У свою чергу Валентин Резніченко подякував Президенту за довіру, а також зазначив, що свідомий того, що влада перебуває  під пильним оком громадськості.

— Я готовий з усіма співпрацювати, а висновки будемо робити за результатами роботи, —  сказав голова облдержадміністрації.

14

Петро Порошенко: «Упевнений, що новий губернатор виправдає надії запоріжців»

Таку впевненість висловив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з журналістами. Відповідаючи на їх запитання, що  більшою мірою стосувалися новопризначеного керівника області, Глава держави зазначив, що Валентину Резніченку надано карт-бланш щодо прискорення формування своєї вертикалі влади.

— Ми домовилися, що взаємодія з владними структурами, місцевим  самоврядуванням, громадськими організаціями, волонтерами і активістами буде першим пріоритетом новопризначеного губернатора . Це неприпустимо, коли стільки часу  область функціонує без керівника. Ми спільно налаштовані на ефективну розбудову держави та Запорізького регіону зокрема. Покладаю дуже серйозні надії на Валентина, впевнений, що очікування як запоріжців, так і мої власні  виправдаються, — зазначив Петро Порошенко.На запитання, чи пов’язаний Валентин Резніченко з представниками політичної чи економічної еліти із сусідніх областей, Президент України надав чітку та лаконічну відповідь.

— Такий термін пошуку кандидатури на посаду голови Запорізької облдержадміністрації  і був пов’язаний з тим, щоб знайти людину, яка є повністю віддалена від будь-яких представників еліти із сусідних регіонів. Шукали найкращого  та гідного, — повідомив журналістам Президент.

Сам Валентин Резніченко запевнив, що не призначатиме заступників із числа «свого оточення».

— У мене немає найближчого оточення, тому помічники і заступники на 90% будуть із числа запоріжців, — заявив новопризначений голова облдержадміністрації

Не оминули увагою представники преси Запорізького міського голову Олександра Сіна. Журналістів цікавило ставлення глави держави до виїзду мера у зону АТО в якості волонтера.

— Якби ви мене запитали, як я ставлюся до того, коли чоловік бере в руки зброю і їде захищати свої країну, то, звичайно, би підтримав такі наміри. Але коли ми маємо підозри, що все  це вистава, то моє ставлення до цього — негативне. Але це не справа Президента – давати оцінку міському голові,  впевнений, що  це справа самих запоріжців.  Думаю, що голова обласної державної адміністрації знайде можливість найближчим  часом запросити до себе мера та повернути його до роботи, — зазначив Петро Порошенко.

Крім того, згадали журналісти і екс-президента України Віктора Януковича, який начебто виявив бажання повернутися до України та очолити місцевий протестний рух.

— Ми з нетерпінням на нього чекаємо. Чим раніше він сюди повернеться, тим краще буде для України, для українців, але думаю, що  не для нього. Протестний рух у кращому випадку він зможе очолити хіба що у в’язниці, — заявив Президент.

Оцінюючи економічну ситуації в Запорізькому регіоні, Петро Порошенко зазначив, що економіка області має не гірші показники, ніж у середньому по всій країні.

— Незважаючи на те, що підприємства були пов’язані з російськими ринками, які наразі для них закриті, виробники працюють і далі, шукають нові ринки збуту. Ми, в свою чергу, працюємо над створенням сприятливого інвестиційного клімату. Адже інвестиції, створення нових робочих місць, проведення необхідних реформ дасть можливість суттєво покращити економіку країни, — сказав Глава держави.

На завершення Петро Порошенко зупинився на темі децентралізації влади.

  Моя конституційна реформа щодо децентралізації передбачає, що після виборів, які відбудуться в жовтні 2015 року,  запорізька громада зможе обрати міську раду та обласну раду,  обласна рада обере  голову виконкому,  до якого перейде левова частина повноважень  у нових адміністраціях. Не просто погоджувати, а обирати — це мій принциповий та  базисний шлях реформування місцевого самоврядування. Президент матиме можливість, щоб не дати країні «розповзтися», призначати префектів, які матимуть виключно контрольні функції, а також зможуть координувати функції силовиків  територіальних підрозділів органів центральної виконавчої влади. Все. Всі решта повноважень перейдуть  громаді, — повідомив глава держави.

Порошенко посетил раненых бойцов АТО в запорожском госпитале

Президент Украины Петр Порошенко посетил участников антитеррористической операции (АТО), которые находятся на лечении и реабилитации в военном госпитале в Запорожье. Во время общения с бойцами, часть из которых воевали в Дебальцево, глава государства поблагодарил их за преданную службу, мужество и героизм при выполнении боевых задач, передает depo.ua со ссылкой на президентскую пресс-службу.

«Операция в Дебальцево — это тест на скоординированность действий, и я горжусь украинскими воинами», — сказал Порошенко. Он вручил военнослужащим памятные подарки — именные часы Президента, а также поздравил их с годовщиной Революции Достоинства.

Главный врач госпиталя Ольга Чоп ознакомила президента с работой учреждения. По ее словам, здесь есть все необходимое для оказания медицинской помощи военным.

«Госпиталь получает постоянную поддержку и помощь от волонтеров и общины города», — добавила она.

По материалам пресс-службы Запорожской ОГА

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.