«Свобода» обвиняет Запорожский облизбирком

Свободівець Сергій Гайдук подав заяву до прокуратури про вчинення кримінального правопорушення керівництвом Запорізької обласної виборчої комісії. Посадовці виборчої комісії обвинувачуються у перешкоджанні здійсненню виборчого права та невиконанні рішення суду.

16 січня 2015 року набрала чинности постанова Запорізького окружного адміністративного суду від 13 січня, якою встановлена неправомірна бездіяльність Запорізької ОВК та зобов’язано комісію відкрити спеціяльний рахунок у Казначействі для внесення кандидатами грошової застави.

Проте Запорізька ОВК ігнорує постанову суду, чим перешкоджає охочим зареєструватися кандидатами та взяти участь у проміжних виборах депутатів Запорізької обласної ради 15 лютого 2015 року.

«У діях членів Запорізької ОВК та голови комісії Андрія Кондратенко наявний склад злочину, передбачений ст. 157 КК (перешкоджання здійсненню виборчого права) та ст. 382 КК (невиконання рішення суду). Тому була подана заява до прокуратури Запорізької области з вимогою порушити кримінальне провадження та притягти винних у зриві проміжних виборів до відповідальности. Санкція за цими статями передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років», – зазначив заступник голови Запорізької обласної організації ВО «Свобода», адвокат Сергій Гайдук.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.