Суд визнав неправомірною бездіяльність Запорізької обласної виборчої комісії

13 січня 2015 року Запорізький окружний адміністративний суд задовольнив позов Сергія Гайдука, визнавши неправомірною бездіяльність Запорізької обласної виборчої комісії. ОВК зобов’язали відкрити спеціяльний рахунок для внесення грошової застави кандидатами в депутати на проміжних виборах до Запорізької обласної ради 15 лютого 2015 року.

За місяць в одномандатних мажоритарних виборчих округах Запорізької области: № 13 (Запорізький район), № 22 (Михайлівський район), № 35 (Токмацький район) та № 46 (м. Запоріжжя) мають відбутися проміжні вибори депутатів Запорізької обласної ради.

Згідно з вимогами законодавства фінансування проміжних місцевих виборів здійснюється за рахунок місцевого б’юджету. Проте Запорізька обласна рада та Запорізька облдержадміністрація не бажають надавати кошти на проведення виборів, про що вони письмово повідомили обласну виборчу комісію.

Запорізька ОВК також не має наміру організовувати та проводити проміжні вибори 15 лютого. Так, комісія досі не організувала спеціяльний рахунок для внесення грошової застави кандидатами. Хоча строк для його відкриття, визначений законом, минув 10 січня. При цьому відсутність документу про внесення грошової застави перешкоджає охочим балотуватися зареєструватися в якості кандидата в депутати.

Розглянувши позовні вимоги свободівця, суд погодився з його доводами, задовольнивши позов у повному обсязі. Запорізький окружний адміністративний суд визнав неправомірною бездіяльність Запорізької обласної виборчої комісії та зобов’язав комісію відкрити в органах казначейства спеціяльний рахунок для зарахування грошової застави на проміжних виборах депутатів Запорізької обласної ради 15 лютого 2015 року, оприлюднити в місцевих друкованих засобах масової інформації відомості про розмір грошової застави та спеціяльний рахунок, на який вона вноситься, та передати відомості про такий рахунок ЦВК для розміщення на її офіційному веб-сайті.

«Запорізька обласна виборча має виконати рішення суду та відкрити спеціяльний рахунок для внесення грошової застави охочими балотуватися. Крім того, можлива кримінальна відповідальність за невиконання судового рішення керівництвом виборчої комісії», – прокоментував рішення суду заступник голови Запорізької організації ВО «Свобода» адвокат Сергій Гайдук.

Прес-служба Запорізької обласної організації ВО «Свобода»

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.