РЕВИЗИЯ в Национальном авиационном университете. Результаты

Фінансові порушення на загальну суму більш як 2,3 млн грн виявили фахівці Держфінінспекції України під час ревізії фінансово-господарської діяльності Національного авіаційного університету. Контрольний захід охопив період з 01.07.2012 по 01.07.2014.

Зокрема, під час ревізії виявлено недотримання в навчальному закладі законодавства з оплати праці. Так, бухгалтерська служба коштом загального фонду покрила видатки спеціального фонду, зайво виплатила доплат за вчене звання та науковий ступінь, надбавку за вислугу років, премій, зарплат сумісникам за невідпрацьований час, індексацію студентських стипендій тощо. Через це незаконно витрачено майже 688 тис. грн.

Водночас установлено безпідставне відображення в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності навчального закладу фактичних видатків на виплату матеріальної допомоги студентам на загальну суму 150 тис. грн. Ці кошти університет переказав на рахунки студентської профспілкової організації, однак та їх не виплатила.

Посадові особи навчального закладу витратили 412 тис. грн із загального фонду на оплату комунальних послуг, спожитих під час виконання науково-дослідних робіт, хоча їх оплата мала б здійснюватись коштом спеціального фонду.

Ще 345 тис. грн університет зайво сплатив двом приватним товариствам, які завищили обсяги і вартість наданих послуг із прибирання та утримання територій гуртожитків навчального закладу.

За завищеною вартістю в університеті оплатили ремонтні та інші роботи, безпідставно списали пальне, замість орендаря сплатили за комунальні послуги.

Окрім того, у бухгалтерському обліку навчального закладу не було відображено вартості основних засобів, отриманих під час виконання науково-дослідних робіт, а також модернізації аеродинамічного та експериментального комплексів, що становлять національне надбання України.

Ще до завершення контрольного заходу посадові особи університету забезпечили усунення майже усіх виявлених порушень. Матеріали ревізії передано до Прокуратури м. Києва, а про її результати поінформовано Генеральну прокуратуру України та Службу безпеки України.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий