Что сделал Кличко за 100 дней мэрства? Много. Языком

Упродовж 100 перших днів роботи Віталія Кличка на посаді мера Києва суттєвих змін у роботі КМДА не сталося, а столиця продовжує страждати від старих проблем. Про це повідомляє фундація “Відкрите суспільство”. За словами президента Фундації “Відкрите Суспільство” Лесі Шевченко, найбільшою проблемою є непрозора та не публічна кадрова політика Кличка.

“Керівники підрозділів КМДА із високими корупційними ризиками попри невиконання поставлених завдань при попередній владі, продовжують посідати керівні посади”, – наголосила Шевченко. Вона додала, що Фундація провела незалежну антикорупційну експертизу проекту Регламенту Київради, де виявила більше 70 корупціогенних факторів.

“Взагалі не визначено процедурні механізми звітування депутатів про свою роботу перед виборцями. Відсутні також процедури підзвітності і відповідальності голів та членів постійних комісій Київради”, – заявила Шевченко.

На думку директора Фундації Івана Сікори, сьогодні, як і в минулі роки,  критичним є невиконання надходжень до міського бюджету від оренди землі.

“Станом на 1 вересня річний план по надходженнях від оренди землі виконано лише на 23%, і бюджет недоотримав більше 2,8 мільярда гривень. Минулого року план було виконано на  52,7% і бюджет недотримав 1,7 мільярда гривень. Зараз переважно в тіні знаходяться більше 75% київської землі”, – сказав Сікора.

Він висловив думку, що проблема не в завищених планах, а в неготовності належним чином виконувати свої обов’язки посадовцями. Сікора переконаний, що вартість проїзду в метро можна не підвищувати, якщо вивести оборот підприємства з тіні. Він додав, що громада Києва готова допомогти міському голові, але для цього він повинен бути відкритим до громади і готовим до предметного діалогу, пише “Українська правда. Київ”

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий