Міноборони Великобританії випадково надіслало секретні документи до Малі

Британське міністерство оборони

Британське міністерство оборони через пропущену букву на адресу надіслало кілька листів із секретною інформацією, що призначалися Пентагону, на адреси з малийським доменом. Нещодавно з’ясувалося, що через аналогічну помилку до Малі доходили й електронні листи співробітників Пентагону, повыдомлють Українські відомості з посиланням на За кордоном

Оборонне відомство Великобританії вело діалог із Пентагоном, поштові адреси якого зареєстровані за доменом .mil. Однак кілька співробітників переплутали його зі схожим доменом .ml, який належить Малі, внаслідок чого листи отримав невідомий адресат в африканській країні, пише The Times.

Раніше аналогічну помилку зробили і американці, коли через пропущену букву на адресу в Малі було направлено мільйони електронних листів американських військових.

У Міноборони Великобританії запевнили, що більша частина листування торкалася тем, які не становлять загрози для безпеки країни, такі як графіки відпусток. Однак на невідому адресу також надійшла закрита інформація щодо розробки британськими та американськими вченими гіперзвукової зброї.

Представник британського міністерства оборони заявив, що вони в курсі проблеми і влада вживає необхідних заходів, щоб електронні листи міністерства не прямували на неправильні домени.

Лідер західноафриканської держави Малі Ассімі Гойта співпрацює з найманцями «Вагнера», що фінансуються Росією. У четвер на російсько-африканському саміті, в якому взяв участь і Гойта, глава російського режиму Володимир Путін пообіцяв безкоштовно відправити до шести африканських країн до 50 000 тонн зерна.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.