Невже посадять: чергова справа проти ексвласника “Дельта банку” пішла до суду

Головне слідче управління Нацполіції завершило досудове розслідування ще однієї справи про банкрутство «Дельта банку» та направило до суду проти колишнього власника банку Миколи Лагуна. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Правоохоронці зібрали докази присвоєння понад 250 млн гривень Лагуном, який обіймав посаду голови наглядової ради банку та діяв у злочинній змові із заступниками голови ради директорів та директором підконтрольної юрособи.

Слідство встановило, що протягом 2012-2013 голова наглядової ради ПАТ “Дельта Банк” надав незаконну вказівку підлеглим видати кредит підконтрольній їй юридичній особі, яка необґрунтовано отримала 430 млн гривень, з яких не повернула 199 млн грн.

Крім цього, уклавши свідомо невигідний договір про відступлення прав вимог щодо кредитного договору за істотно нижчою за реальну вартість, вони заволоділи коштами в сумі близько 29 млн грн. Також протягом 2014-2015 років за аналогічною злочинною схемою посадові особи банку за допомогою директора підконтрольного товариства заволоділи 19 млн. грн.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду. Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.