Справу помічника заступника міністра закрили у зв’язку зі смертю обвинуваченого

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження щодо помічника колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака Ігоря Овдієнка. Як пояснили у пресслужбі суду, справу закрили у зв’язку зі смертю обвинуваченого.

Овдієнка обвинувачували у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст. 369 (шахрайство та пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, Юрій Гримчак та його помічник Ігор Овдієнко вимагали понад $1 млн за вплив на суддів Верховного суду, чиновників Міністерства культури України та Київської міської державної адміністрації.

Посадовців викрили влітку 2019 року. Під час затримання Овдієнку стало зле — швидка діагностувала у нього високий тиск. Адвокат Овдієнка заявив, що у його підзахисного цукровий діабет і II група інвалідності.

Юрій Гримчак обіймав посаду заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України з 2017 року по 2019 рік. Його звільнили у вересні через кілька тижнів після затримання.

Редактор: Оксана Соломка

Теги:   Вищий антикорупційний суд України (ВАСУ), Юрій Гримчак,ВАКС

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.