Не чіпай — поріжу вени: в Запоріжжі жінку засудили за напад на офіцера СБУ

Фото ВВП

В Запоріжжі вдову без дітей Ларису Попову засудив на напад на офіцера СБУ Жовтневий райсуд міста за ч. 2 ст. 345 КК. У березні 2021 року підполковник СБУ разом зі слідчим старшим лейтенантом проводили у помешканні жінки обшук.

Попова, знаходячись на кухні, взяла зі столу ніж та піднесла його до руки, погрожуючи присутнім нанести собі тілесне ушкодження у разі вилучення її мобільного телефону.

Офіцери почали заспокоювати жінку та вмовляти покласти ніж на стіл. Однак Попова намагалась наблизитись до слідчого. Підполковник СБУ з метою забезпечення безпеки присутніх обхопив жінку ззаду, щоб відібрати ніж. Попова, долаючи фізичний опір, нанесла удар чоловіку в область лівої надбрівної ділянки. Офіцер отримав рану надбрівної ділянки.

Обвинувачена провину не визнала. Попова пояснила, що до неї додому близько шостої години ранку прийшли працівники СБУ для проведення обшуку. Вона одразу дуже перехвилювалась, оскільки це сталось з нею перший раз та в приміщенні вона була сама.

Зазначає, що одразу вона не бачила потерпілого, однак пам’ятає, що слідчою була дівчина. Вона взяла ніж для того, щоб порізати собі вени, оскільки слідча хотіла вилучити її особистий мобільний телефон.

Спочатку представники СБУ її вмовляли цього не робити, а потім перехопили руку із ножем. Далі вона погано пам’ятає події. Попова пояснила, що перерахувала потерпілому три тисячі гривень на відшкодування заподіяної шкоди.

Потерпілий заявив, що Попова чітко розуміла, що прийшли співробітники СБУ для проведення обшуку та спочатку поводила себе адекватно, через що слідча прийняла рішення відпустити спецпідрозділ «Альфа» та проводити обшук без них.

Він попрохав жінку дати на огляд мобільний телефон, на що вона погодилась. Після чого він оглянув телефон, однак дослідити повністю його не зміг та повідомив слідчому про те, що телефон краще вилучити та оглянути фахівцями.

Попова, почувши, що її телефон збираються вилучити, стала ходити по квартирі та зайшла на кухню, взяла кухонний ніж та стала погрожувати, що поріже собі руки. На його думку,  жінка свідомо нанесла йому удар ножем. В цей момент на кухні був він, слідча, можливо, поняті.

Після чого він спробував повалити її на підлогу, думав, що ніж у цей момент випав з руки. Зазначає, що Попова також вкусила його, однак пошкоджень не було. До того ж постійно говорила, що вона незадоволена діями слідчої, ображала співробітників  «укропами», поводила себе агресивно та різними способами провокувала їх.

Суд визнав Попову винною у нападі на офіцер СБУ. Її звільнили від покарання, якщо вона протягом двох років випробувального терміну не вчинить нового кримінального правопорушення та виконає покладені на неї обов`язки.

Главная

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.