Завод наркотиків накрили: у Запоріжжі ДБР вилучило близько тонни соломки опійного маку

Працівники ДБР у взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжують кропітку системну роботу щодо протидії наркотичній мафії та ліквідації потужних нарковиробництв.

Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією в ході спецоперації у Запоріжжі виявили потужне виробництво наркотичних засобів з соломки опійного маку.

Виробництво наркотичних речовин маскували у нежитлових приміщеннях та гаражних кооперативах. З цього підпільного «заводу» наркотики великими партіями відправляли замовникам по всій Україні.

Саме звідти йшов товар, який у жовтні 2022 року працівники ДБР вилучили у наркоділків у Харкові. Це — понад 1,5 тонни соломки опійного маку, з якої можна було виготовити близько 100 тисяч доз наркотиків вартістю щонайменше 25 млн грн.

Під час обшуку у Запоріжжі вилучено близько тонни соломки, обладнання для фасування наркотичних засобів, вогнепальну та холодну зброю, чорнові записи наркоділків та затримано одного з організаторів виробництва.

Затриманому повідомлено про підозру у виробництві та збуті наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші фігуранти, причетні до виробництва та канали постачання наркотичних речовин.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.