Радник мера Труханова продав Одеській міськраді термобілизну для тероборони за завищеними цінами

Микола Вікнянський

В Одесі правоохоронці виявили схему, за якою фірма радника мера Одеси з гуманітарних питань Миколи Вікнянського продала термобілизну для солдат територіальної оборони міста  за завищеними цінами. Про це виданню 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч.2 ст. 364 КК.

Кондратюк

Мова йде про затримання голови Суворовської районної адміністрації Одеси Сергія Кондратюка, якого підозрюють в привласненні  коштів під час закупівлі термобілизни. За версією слідства, чиновник уклав заздалегідь економічно невигідний договір купівлі продажу з ТОВ «Термопал» Миколи Вікнянського на суму 2,07 млн гривень.

Згідно договору підрядник поставив термобілизну:

  • 1000 одиниць штанів — 600 тис. гривень;
  • 800 одиниць кофт — 480 тис. гривень;
  • 1500 спальних мішків — 756 тис. гривень;
  • 1000 одиниць карематів — 240 тис. гривень.

Водночас середньо ринкова вартість вказаних товарів є значно нижчою, що спричинило територіальній громаді міста Одеси матеріальної шкоди у сумі 714 тис. гривень. Саме цікаве те, що пан Вікнянській у березні цього року став радником мера Одеси Генадія Труханова з гуманітарних питань

2

Микола Вікнянський — одеський бізнесмен, керівник кількох компаній. Від початку війни він взяв на себе координацію роботи гуманітарного центру, який розташувався в Одеському ринку їжі.

«Сьогодні волонтери — це головна сила вільного українського суспільства. Одеські волонтери виконують, без перебільшення, колосальну роботу. Тут немає керівників та підлеглих, ми всі робимо одну спільну справу», — розповів Геннадій Труханов.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.