Укравтодор оголосив ремонт підірваних мостів на Чернігівщині – це копійки на фоні ремонтів «мирного асфальту» на Рівненщині

М-07 Київ – Ковель – Ягодин

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області оголосила перші тендери на послуги з ліквідації  (розбирання) елементів мостів, зруйнованих під час вторгнення у лютому-квітні 2022 року. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

До кінця цього року хочуть розібрати завали на таких мостах:

  • 2,49 млн грн – міст  у м. Новгород Сіверський через р. Десна на км 80+650 дороги P-65 КПП «Миколаївка» – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів –КПП «Катеринівка», був підірваний 25 лютого;
  • 2,98 млн грн – міст у с.Смолін через р. Жовідь біля с. Смолин на км 125+929 дороги Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів, був підірваний 7 березня;
  • 4,28 млн грн – міст у с.Якубівка через р. Вереп біля с. Якубівка на км 138+715 дороги Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів, був підірваний 1 березня.

Всі ці тендери оголошені після того як Верховна Рада 21 вересня прийняла закон про повернення акцизів на паливо (їх скасовували на початку війни аби пом’якшити ціновий тиск на автомобілістів України) та спрямування цих податків на ремонт доріг і мостів. В обгрунтуванні закону Міністерство інфраструктури вказувало, що гроші необхідні для ремонту мостів, зруйнованих під час війни.

За даними «Наших грошей», у списку зруйнованих мостів понад 40 споруд. За орієнтовною оцінкою Мінінфра, на їх відновлення знадобиться 11 млрд грн. Однак тендерів на їх відновлення ще нема, є тільки перші оголошення про розбір завалів.

Натомість Укравтодор після прийняття «акцизного» закону оголосив тендери на 1 млрд грн на ремонт необстрілюваних мостів і доріг.

Дорога М-07 Київ – Ковель – Ягодин

Серед них найбільші об’єкти це ремонт мосту через р. Случ на км 302+974 дороги  М-07 Київ – Ковель – Ягодин за 390 млн грн на Рівненщині та ремонт двох кілометрової ділянки за 93 млн грн дороги М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м.Люблін) на ділянці км 503+360 – км 505+284 на Волині.

Юрій Ніколов, “Наші гроші”

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.