Оккупанты расстреляли Запорожье 16 (!) ракетами «С-300». Десятки погибших и раненых

 Российские оккупанты выпустили 16 ракет ЗРК “С-300” по авторынку и пункту сосредоточения автотранспорта в Запорожье, погибло 23 человека и 28 ранено, сообщил заместитель замглавы Офиса президента Украины Кирилл Тимошенко.

“Россияне продолжают уничтожение украинцев и нашей Запорожской земли. Продолжают террор. Продолжают убийства. Предварительно выпущено было 16(!) ракет с применением ЗРК “С-300”. 23 погибших и 28 раненых. Нелюди”, — цитирует Интерфакс-Украина пост в его Телеграм-канале.

Четыре ракетных удара нанесены в район авторынка, а также по пункту сосредоточения автотранспорта и граждан для выезда/въезда на/с временно оккупированной территории Украины.

“Там стояла колонна машин с гражданскими, следовавшими за своими родственниками на временно оккупированную территорию. Мои соболезнования родным и близким”, — добавил Тимошенко.

2

«В зоні ураження опинилась колона цивільних громадян, яка намагалась перетнути пункт пропуску та виїхати на тимчасово окуповану територію. На цей час відомо 23 загиблих, 62 особи наразі доставлено до медичних закладів міста. Їхній стан встановлюється», — прокоментувала начальник відділу комунікації ГУНП у Запорізькій області Анна Ткаченко.

В прокуратурі повідомляють про 25 загиблих.

Серед загиблих є працівник поліції, який на момент вибуху виконував обов’язки. Серед постраждалих — дитина, її стан наразі невідомий.

За словами начальника управління вибухотехнічної служби ГУНП в Запорізькій області Сергія Угрюмова по території авторинку влучило три ракети зенітно-ракетного комплексу с-300. Фахівці додають, що дані ракети вибухають при влучанні, а вражаючі елементи розлітаються на велику площу.

«Більшість загиблих знаходилась в машинах, або поруч з ними», — додав Угрюмов. С-300 — це осколково-фугасні ракети, які призначені для осколкового ураження.

3

За інформацією мера Мілітополя Івана Федорова, станом на 12:00 внаслідок обстрілу 25 людей загинуло, 62 поранено, серед них жінки та діти, в тому числі мелітопольці. «5-річній дитині осколок потрапив в живіт, лікарі боряться за її життя. 3-річна дитина чудом вижила, але залишилась сиротою», – написав він.

Офіс генерального прокурора написав, що йдеться про 25 загиблих та близько 50 поранених, вже розпочато провадження  за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

4

25 загиблих і понад 60 поранених! Росіяни обстріляли колону цивільних автомобілів у Запоріжжі

Сьогодні, 30 вересня, близько сьомої години ранку росіяни атакували Запоріжжя. Обстріляли колону цивільних гуманітарних автомобілів, які стояли в черзі для виїзду з обласного центру на тимчасово окуповану територію.

Через деякий час було здійснено повторну атаку. Було відомо про 23 загиблих та 28 поранених. Про це повідомляє голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Втім, станом на 11.30 відомо уже про 25 загиблих та понад 60 людей із пораненнями різного ступеню тяжкості.

Люди щодня виїжджають з обласного центру, щоб підтримати своїх родичів, передати життєво важливі ліки мирному населенню і повернутись назад.

Серед постраждалих, зокрема, мелітопольці, — написав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

На місці зараз працюють рятувальники, медики та всі відповідні служби.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко уточнив, що росіяни випустили по Запоріжжю 16 ракет із застосуванням ЗРК С-300.

Чотири ракетних удари завдано в район авторинку, а також по пункту зосередження автотранспорту та громадян для виїзду/в’їзду на/з тимчасово окупованої території України, — зазначив він. 

Обстріл Запоріжжя 30 вересня

Фото: Іван Федоров / Telegram

5

У зв’язку із трагедією та з метою вшанування пам’яті загиблих 1 жовтня 2022 року оголошується днем жалоби в Запорізькій області.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чотири ракетних удари нанесено в район авторинку, а також по пункту зосередження автотранспорту та громадян для виїзду/в’їзду на/з тимчасово окупованої території України. Там стояла колона машин з цивільними, які прямували за своїми родичами на тимчасово окуповану територію.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.