Великобританія ввела санкції проти міністра РФ, племінників олігарха Усманова та 29 губернаторів

Великобританія запровадила санкції проти 42 фізичних та юридичних осіб через вторгнення Росії до України.

У списку міністр юстиції Росії Костянтин Чуйченко та його заступник Олег Свириденко, два племінники мільярдера Алішера Усманова, що вже потрапив під санкції, головний редактор Sputnik International Антон Анісімов, британський блогер Грем Філіпс, представники так званої «ЛНР».

племінник Усманова

Під санкції також потрапили 29 глав регіонів Росії, серед яких Андрій Воробйов (Московська область), Олександр Богомаз (Брянська область), Олександр Гусєв (Воронезька область), Роман Старовойт (Курська область), Євген Куйвашев (Свердловська область) та інші.

Крім росіян, санкції введено проти п’яти громадян Сирії, а також щодо сирійської компанії, яка, на думку британського уряду, співпрацює з «ЧВК Вагнера».

Санкції мають на увазі заборону на в’їзд до Великобританії, заморожування активів та обмеження ведення бізнесу з організаціями, які пов’язані з людьми з «чорного списку»

З початку війни в Україні Великобританія запровадила санкції проти понад тисячі фізичних осіб та ста підприємств із Росії. Крім членів Ради Федерації, обмеження торкнулися президента Володимира Путіна, Сергія Лаврова, мільярдера Романа Абрамовича, голови ради директорів «Роснефти» Ігоря Сечіна, голови ради директорів «Газпрому» Олексія Міллера, а також дочок президента Путіна та глави МЗС Лаврова.

Під обмеження підпали російські «Газпромбанк», «Россільгоспбанк», «Альфа-банк», РЖД, «Алроса», «Русгідро», РВК та інші. Заморожено активи Ощадбанку та Московського кредитного банку.

Крім того, Великобританія заборонила імпорт із Росії золота, а також анонсувала заборону на імпорт вугілля, обмеження набудуть чинності 10 серпня, і нафти – заборона діятиме з 31 грудня. Лондон також заборонив постачати до Росії авіапаливо, предмети розкоші, товари та технології, пов’язані з нафтою та її переробкою, та свою валюту – фунти стерлінгів.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.