На Запоріжжі озброєні люди оточили виборчу комісію

В ніч з 30 вересня на 1 жовтня у смт. Балабине Запорізького району  невідомі озброєнні люди приїхали до приміщення, де знаходиться виборча комісія (вул. Урицького,2 сільрада) та намагалися пройти всередину. За словами голови райдержадміністрації Віктора Щербини, міліція приїхала через три з половиною години після виклику.

За інформацією Григорія Стогнія, депутата районної ради, заступника голови районного осередку БПП «Солідарність», події розгорталися наступним чином. Інесса Сапа, яка також є кандидатом у депутати районної ради від ВО «Батьківщина», приїхала до сільської ради, представившись кореспондентом газети «Запорізький пенсіонер» з постановою районної ТВК про заміну голови комісії від «Опозиційного блоку».

Вона почала вимагати, щоб їй віддали документи та печатку комісії. З Інессою Сапо приїхали й кремезні молодики, одягнені у військову форму. Останні зі зброєю у руках оточили приміщення виборчої комісії, здійснюючи таким чином, психологічний тиск на членів комісії.

Згідно ч.5 ст. 29 ЗУ «Про місцеві вибори» повноваження члена виборчої комісії припиняються з моменту прийняття рішення про припинення повноважень члена комісії виборчою комісією, яка її утворила (сформувала її склад). Подання про заміну члена виборчої комісії вноситься суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії, на паперових носіях та в електронному вигляді до відповідної виборчої комісії за формою, затвердженою Центральною виборчою комісією.

Яке відношення Інесса Сапа має до Запорізької районної ТВК чи до «Опозиційного блоку», вона так і не пояснила.

Після декількох годин суперечок й прибуття правоохоронних органів, блокування приміщення сільської ради припинилося.

У своєму коментарі, голова Запорізької райдержадміністрації Віктор Щербина зазначив, що дана подія є тиском на членів виборчої комісії та злочином. «Як при такій ситуації ми можемо проводити вільні демократичні вибори? Я, як голова райдержадміністрації, обурений вчинком цих людей», — зазначив Щербина.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.