Про російський ракетний удар по Львову та Запорізьку атомну станцію

Рано вранці у четвер російська ракета вдарила по житловому будинку у Львові. Розбір завалів ще триває, поки що відомо про п’ятьох загиблих.

Поранення отримали 40 людей, рятувальники продовжують роботу на місці події, йдеться у повідомленні МВС. Внаслідок ракетного удару було зруйновано два верхні поверхи двох секцій будівлі.

У Львові цього ранку було багато повітряних тривог, західна частина України зазнала російської атаки.

Президент Зеленський висловив співчуття сім’ям загиблих і написав у Телеграм: «Відповідь ворогові обов’язково буде. Відчутний».

Тим часом російські офіційні особи та пропагандисти все частіше говорять і пишуть про користь застосування ядерної зброї. В Україні видають інструкції, що робити у разі аварії на Запорізькій АЕС та взагалі за радіоактивного зараження місцевості.

2

Львів атакували «Калібрами»: знищено 7 ракет

Удар по Львову - місто атакували Калібрами, знищено 7 ракет - 24 Канал

Львів атакували «Калібрами» 6 липня / Колаж 24 Каналу

Вночі 6 липня Львів атакували «Калібрами». Було знищено 7 крилатих ракет.

Таким чином, російські окупанти вчинили черговий терористичний акт. Українській ППО вдалось знищити лише 7 із 10 крилатих ракет «Калібр».

Деталі атаки від Повітряних сил

Як стало відомо, близько 1-ї ночі ворог завдав удару з акваторії Чорного моря. З надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет «Калібр». Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід.

Унаслідок бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних сил вдалось знищити лише сім із десяти крилатих ракет «Калібр».

На жаль, є влучання ракет по цивільних об’єктах у місті Львів. Висловлюємо співчуття родинам загиблих та постраждалим! Російські військові злочинці обов’язково будуть покарані!
– зазначили у Повітряних силах ЗСУ.

Ракетний обстріл Львова: що відомо

  • Унаслідок російського ракетного обстрілу пошкоджено багатоквартирний будинок. Зруйновано 3 та 4 поверхи у двох під’їздах.
  • Триває пошуково-рятувальна операція. Загинуло 4 людини, травмовано – 9. Співробітники ДСНС врятували 7 осіб, евакуювали – 64.
  • Рятувальники продовжують розбирати завали. Всі працюють без спочинку. Є інформація, що під завалами ще залишаються люди.
  • Станом на 8:20 відомо, що внаслідок ракетного обстрілу російських терористів 4 особи загинули та 32 – отримали поранення – з них одна дитина.
  • 13 осіб у Львові госпіталізували через ракетний удар. Одна жінка – у важкому стані. Ще 21 особі надали першу допомогу та відпустили на амбулаторне лікування, повідомили у Львівській міській раді.
  • До речі, Наталія Гуменюк розповіла, що удар по Львову росіяни готували ще ввечері. За її словами, на вечір 5 липня у море Росія вивела 4 ракетоносії. Це було очевидно, що окупанти до чогось готуються.
  • На ракетний удар по Львову вже відреагував Володимир Зеленський. Він висловив співчуття рідним загиблих. Водночас президент оприлюднив моторошні кадри наслідків обстрілу.

https://24tv.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.