Нова ракетна атака рф: в небі України ЗСУ збили 54 крилаті ракети з 69

У ніч на 29 грудня російські війська атакували дронами-камікадзе Харків та Дніпропетровську область, більшість із них було збито, а по Кураховому й Соледару в Донецькій області було завдано ракетного удару. Про це повідомляють обласні військові адміністрації про ситуація в регіонах станом на 09:00 четверга 29 грудня.

Зазначається, що інформація щодо ранкових обстрілів, влучань і роботи ППО в регіонах наразі уточнюється. Проте є інформація за минулу добу.

Чернігівська область. За добу – два обстріли із мінометів, Новгород-Сіверський та Корюківський райони. Без жертв та руйнувань. Вночі – без обстрілів.

Сумська область. Минулої доби 70 ударів завдали російські війська по п’яти прикордонних громадах області. Обстрілів зазнали Миропільська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська, Краснопільська, Білопільська громади. У всіх випадках – без жертв.

Харківська область. Пізно ввечері 28 грудня Харків зазнав масованої атаки дронами-камікадзе «Шахед». Усього по Харкову було випущено 13 дронів. 11 з них були збиті силами нашої ППО. Є пошкодження об’єктів критичної інфраструктури міста. Без жертв та постраждалих. Тривають роботи з ліквідації наслідків.

В середу протягом дня російські окупанти обстрілювали з артилерії населені пункти Куп’янського, Харківського та Чугуївського районів, що розташовані поряд з лінією зіткнення та кордоном з РФ. Зокрема під вогнем були міста Куп’янськ та Вовчанськ, смт Дворічна, Ківшарівка та інші населені пункти. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. 

У середу зранку ворог завдав ракетного удару по Слобідському району Харкова. Пошкоджені адміністративні та виробничі будівлі. Поранено одну людину.

У с. Бугаївка Чугуївського району у лісі 28 грудня підірвалися батько 47 років та його 7-річний син. Обидва госпіталізовані з вибуховими травмами. Дитина у важкому стані. Стан батька – середній.

Дніпропетровська область: вночі атакували дрони-камікадзе та важка артилерія. Українські захисники знищили усі 5 «Шахедів», які росіяни скерували на область. 

Нікопольщину ворог знову обстріляв з важкої артилерії. Тричі ударив по Нікопольській та Марганецькій громадах. Без жертв.

Пошкоджена одна багатоповерхівка, кілька приватних будинків та кілька ліній електропередач.

Запорізька область. За минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Степне, Лежине, Гуляйполе, Малинівка, Степове, Плавні, Комишуваха, Оріхів, Новоданилівка, Мала Токмачка, Ольгівське, Дорожнянка, Новоандріївка, Білогір’я, Темирівка, Червоне, Чарівне, Щербаки, Павлівка.

Надійшло 28 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів РФ.

Луганська область: підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки, Андріївки, Площанки і Червонопопівки.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог обстріляв Стельмахівку, Площанку, Червонопопівку і Діброву.

Ситуація в області залишається напруженою.

Донецька область: пізно ввечері – ракетний удар по Кураховому. Зруйновані приватні житлові будинки, господарські споруди. 

Впродовж ночі відбувались обстріли позицій та окраїн Торецької, Мар’їнської, Сіверської, Бахмутської громад.

Поодинокі обстріли відбувалися поблизу с.Роздолівка, с.Благодатне. 

По м. Соледар – ракетний удар по санаторію. Без жертв.

Напружена ситуація поблизу с. Бахмутське. 

Вночі по Авдіївці – поодинокі прильоти по старій частині міста. Інформація щодо постраждалих уточнюється. По лінії оборони навколо міста тривали хаотичні, поодинокі прильоти по позиціях. 

За добу по області: 1 загиблий, 3 поранених. 

Херсонська область: російські окупанти вогнем артилерії продовжують тероризувати жителів населених пунктів області. Серед них – Республіканець, Козацьке і Львове. Знову від ворожих обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Антонівки та саме місто Херсон. Також російські військові обстрілюють окуповане місто Олешки.

Через ворожий обстріл села Кізомис постраждали 3 людини. Серед них 14-річна дитина з мінно-вибуховою травмою. Всі доставлені до лікарень. 

Загалом минулої доби у Херсонській області 1 людина загинула, 9 людей дістали поранення, серед них 10-річна дитина.

 РАКЕТА В ПРИКАРПАТТІ, ЩО НЕ ВИБУХНУЛА, ФОТО З ОФІСУ ПРЕЗИДЕНТА — в одному з сіл Івано-Франківської області сьогодні під час масованого обстрілу Росією 29 грудня  ракета влетіла в будинок і не розірвалася

«Аргумент»

2

Повідомлення командування Повітряних Сил ЗСУ

У ніч на 29 грудня російські війська атакували Україну дронами, а вранці – крилатими ракетами, по всій території України можуть працювати сили ППО. Про це повідомляють Командування Повітряних Сил ЗСУ, голови ОВА. «Після нічної атаки дронів-камікадзе, ворог атакує Україну з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів.

Крім того, спостерігається висока активність тактичної авіації окупантів.

Робота протиповітряної оборони можлива по всій території держави. Залишайтесь в укритті!» — Командування ПС.

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що зафіксовано проліт ракет над Житомирщиною, працює ППО.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що РФ здійснює масований ракетний удар по Україн, над Одещиною працює ППО.

Дві ракети збили над Сумською областю.

У Полтавській області теж працює ППО, повідомив голова ОВА Дмитро Лунін.

Також ППО спрацювала в Києві. Пролунала серія вибухів.

Водночас у Харкові є «прильоти» ракет, пролунала серія вибухів, повідомив міський голова Ігор Терехов.

У Львові вранці 29 грудня під час масштабної повітряної тривоги пролунали вибухи.

Про прильоти, чи влучання поки не повідомлялося. 

«Аргумент»

3

 Утром 29 декабря Россия атаковала ряд украинских городов, среди них — Киев и пригород. В городе и регионе работала ПВО, есть ли “прилеты”, будет известно позже.

Сначала о серии взрывов в Киеве и области сообщили местные паблики. Затем эту информацию подтвердили официальные власти. “Несколько взрывов в столице”, — написал мэр столицы Виталий Кличко.

В 8:31 в КГВА сообщили, что в городе и области работает ПВО. Со временем появилось такое сообщение: 

“Обломками сбитой ракеты повреждено частное здание в Дарницком районе и припаркованный рядом автомобиль.  Информация по жертвам уточняется”. 

Киевлян и жителей области призвали находиться в укрытиях до отбоя воздушной тревоги.

По состоянию на 9:30 известно, что обломками сбитых ракет повреждены два частных дома в Дарницком районе. Также повреждены промышленное предприятие в Голосеевском районе и детская площадка в Печерском районе, передаёт УНИАН.

Обновлено 09:57. По предварительной информации, известно о двух пострадавших в Дарницком районе. Им предоставлена первая медицинская помощь, сообщает КГВА.

4

Через ракетний удар Львів на 90% залишився без світла – мер Садовий

Через ворожі ракетні обстріли зранку у четвер 90% Львова залишилось без електропостачання.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий.

«90% міста — без світла. Чекаємо додаткову інформацію від енергетиків», – написав він.

Очільник міста додав, що трамваї та тролейбуси у місті не курсують. 

«Можуть бути перебої з водопостачанням. Переходимо на роботу дизель-генераторів на об’єктах критичної інфраструктури», – зазначив Садовий.

5

Над Києвом знищили 16 ракет, над Одещиною 20

Сили ППО знищили над столицею 15 ворожих ракет, повідомив мер Києва Віталій Кличко. Про це Кличко повідомив у Telegram: «За попередньою інформацією сил ППО, над Києвом знищено 15 ракет».

По всій Україні від 6 ранку лунає повітряна тривога. Росія вдалася до масштабного ракетного обстрілу України.

Вранці 29 грудня у Харкові, Одесі, Львові і Києві пролунали вибухи.

Захисники України збили 21 ракету над Одеською областю за ранок четверга 29 грудня, але частина ракет пошкодила енергетичну інфраструктуру.

Про це повідомив голова Одеської ОВА (ОДА) Максим Марченко:

«Підрозділами протиповітряної оборони над областю була збита 21 ракета!

Уламки однієї з ворожих ракет потрапили в житловий будинок, на щастя постраждалих немає. 

На жаль, внаслідок влучань є пошкодження енергетичної інфраструктури, тому по області відбуваються екстрені відключення електроенергії. Всі служби на місцях і працюють».

6

ППО України збила 54 російські крилаті ракети з 69 — Залужний

Протиповітряна оборона вранці 29 грудня знищила 54 російські крилаті ракети з 69 запущених ворогом.

Про це повідомив головнокомандувач Валерій Залужний у соцмережах:

«Противник продовжує ракетний терор проти мирних громадян України. Сьогодні вранці агресор здійснив пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об’єктах енергетичної інфраструктури нашої країни. За попередніми даними, всього було застосовано в ударі 69 ракет. Силами і засобами Сил оборони України знищено 54 ворожі крилаті ракети.

Вистоїмо і переможемо!».

«Аргумент»

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.