В Запорожье первое подозрение на коронавирус: госпитализирована женщина, прибывшая из Италии

9 марта в Запорожье с подозрением на коронавирус госпитализирована женщина, которая только прибыла из Италии. Это первый случай подозрения COVID-19 в регионе. Об этом сообщает «Укринформ», ссылаясь на директора Запорожского областного лабораторного центра МОЗ Романа Терехова.

48-летняя женщина летала в Италию на заработки. Там женщина простыла, но страдая хроническим пиелонефритом, стала принимать антибиотики. Работодатели отпустили женщину домой.

Когда женщина прилетела в Борисполь, у нее была температура 37,3, но, учитывая хронический пиелонефрит и отсутствие симптомов вирусных инфекций, ей позволили сесть в поезд до Бердянска. В пути состояние женщины ухудшилось, она обратилась за помощью к проводникам.

В Запорожье женщину госпитализировали в больницу. Ей поставили диагнозы – ОРВИ, острый фарингит, пневмония. Для того, чтоб исключить коронавирус, медики отправили анализы в Киев. Результат станет известен через 2 дня.

ОФИЦИАЛЬНАЯ ИНФОРМАЦИЯ

До пункту охорони здоров’я вокзалу станції «Запоріжжя-1» за медичною допомогою з приводу тяжкого перебігу гострої респіраторної інфекції 9 березня звернулась жінка, яка прибула з Італії. Контакти з хворими на коронавірусну інфекцію в Італії жінка заперечує.

Як розповіли у Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України, враховуючи перебування жінки в Італії впродовж останніх 14 днів до захворювання та важкість перебігу хвороби, вона була в цей же день госпіталізована до боксованого відділення обласної інфекційної клінічної лікарні.

За рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, до отримання результатів дослідження матеріалу від хворої на коронавірус, такий випадок вважається підозрілим щодо інфікування коронавірусом.

З метою встановлення збудника захворювання матеріал від хворої досліджений у вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру МОЗ України на грип, парагрип. За результатами отримані негативні результати дослідження. Для подальшого вивчення матеріал, у тому числі для дослідження на новий коронавірус, надісланий до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Протиепідемічні заходи за місцем виявлення хворої проведені в повному обсязі. За особами, які мали з жінкою контакт, встановлене медичне спостереження протягом 14 днів з моменту контакту. У приміщеннях, де перебувала хвора, проведені дезінфекційні заходи. Медичні працівники працювали з використанням засобів індивідуального захисту.

Результати аналізів будуть відомі через кілька днів, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької облдержадміністрації

http://ukrvedomosti.com.ua/wp

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.