У Запоріжжі суд повернув прокурору обвинувальний акт по карній справі Пустоварова та братів Марченків

Орджонікіздевський районний суд  повернув прокурору обвинувальний акт у справі зловживання службовим становищем заступником голови Запорізької обласної ради Владиславом Марченком, його братом Марком Марченком та заступником мера Запоріжжя Анатолієм Пустоваровим при проведені низки тендерів. Про це повідомляє кореспондент “Наші гроші. Запоріжжя” із зали суду.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року співробітники Харківської обласної прокуратури та Служби безпеки України провели у Запоріжжі низку обшуків у справі про заволодіння коштами заступником голови Запорізької обласної ради Владиславом Марченком та його братом Марком Марченком. Вказувалося, що вони через вплив на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 млн грн) та шкільні спортмайданчики (84 млн грн) з наперед визначеним переможцем. Також вони лобіювали свої фірми через зв’язки із заступником мера Запоріжжя Анатолієм Пустоваровим.

З огляду на це, слідчі відкрили кримінальне провадження № 42017220000000461 та згодом прокуратура звернулася до суду з відповідним обвинувальним актом стосовно Владислава та Марка Марченків, а також Анатолія Пустоварова (офіційно вказується харківська прокуратура, по факту на суди ходять запорізькі прокурори).

Втім, на сьогоднішньому засіданні Орджонікіздевський районний суд за клопотанням захисту повернув обвинувальний акт прокурору. Суд оголосив лише резолютивну частину ухвали, тому його аргументи для такого рішення стануть відомі пізніше.

Водночас, одним з аргументів захисту для повернення обвинувального акту вказувалося, що цю справу мало розслідувати НАБУ, а представляти обвинувачення в суді Спеціалізована антикорупційна прокуратура (з огляду на суму збитків та, зокрема, ранг посади Владислава Марченка).

Клопотання захисту про зняття арешту з низки майна, зміни запобіжного захисту (з застави у 1,5 млн грн на особисте зобов’язання для Анатолія Пустоварова) та повернення цивільного позову – суд залишив без змін.

Також без задоволення суд залишив клопотання Запорізької міської ради про зняття арешту з ноутбуку.

Слід додати, що адвокат Анатолія Пустоварова Ігор Чумаченко (також депутат Запорізької міськради) у клопотанні про зміну запобіжного заходу навів перелік осіб, які внесли за його підзахисного заставу (називав лише прізвища, тому надалі у дужках мається на увазі “вочевидь, депутат Запорізької міськради від “Опозиційного блоку” і прізвище депутата: Божко (Руслан Божко), Дорошенко (Юрій Дорошенко) Михайлик (Павло Михайлик), Воронцов (Олександр Воронцов), Орєшкін (Юрій Орєшкін), Володьков (Микола Володьков), Полухін (Володимир Полухін), Сілін (Микола Сілін), Чумаченко (Ігор Чумаченко), Нагіх (Костянтин Нагіх).

Варто зазначити, представник потерпілого – КП ” Мелітопольський міський парк культури і відпочинку імені Горького” на засідання не з’явився.

Силовики окремо розслідували кримінальне провадження №42018220000000586 щодо підлаштування директором КП “Мелітопольський  міський парк культури і відпочинку імені Горького” Олегом Обрезановим торгів загальною вартістю 2,8 млн грн для перемоги ПП “Т.О.К.”, яке надалі поставляло задорогу продукцію.

За відповідним кримінальним провадженням №42018220000000586 Олег Обрезанов визнав свою вину та зобов’язався давати свідчення щодо викриття злочинів своїх спільників у провадженні №42017220000000461, де обвинуваченими є Анатолій Пустоваров, Марк та Владислав Марченки. Адвокати останніх намагалися скасувати мирову угоду Олега Обрезанова зі слідством, однак невдало.

http://zp.nashigroshi.org

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.