В Запорожье расследуют «дело об откатах» областной госадминистрации

Слідчі Національної поліції в Запорізькій області проводять розслідування кримінальної справи «про відкати», повідомляють «Украинские ведомости».  Як встановлено досудовим розслідуванням,  службові особи Департаменту капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації спільно із посадовцями ТОВ  та інших підприємств, з якими ДКБ ЗОДА укладені договори на виконання робіт на території Запорізької області, протягом 2017-2018 років організували схему розкрадання бюджетних коштів, отримання та розподілу неправомірної вигоди у вигляді «відкатів» під час проведення публічних закупівель з виконання проектних та будівельних робіт замовником яких виступає Департамент капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації.

Директор департаменту капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації, задіяв підконтрольних йому осіб, а саме спеціалістів відділу комплектації, виробництва та технічного нагляду Департаменту капітального будівництва ЗОДА, які за його вказівкою консультують підрядні організації на предмет правильного складання кошторисної документації для участі у процедурах публічних закупівель, які проводить Департамент капітального будівництва ЗОДА та після укладання договорів здійснюють контроль за ходом робіт на об`єктах будівництва на території Запорізької області, ігноруючи порушення, які допускаються підрядними організаціями в процесі будівництва та підписуючи акти виконаних робіт з роботами, які фактично не виконані, за що в подальшому отримують неправомірну винагороду у вигляді підвищеної премії та інших матеріальних благ.

Вищевикладене дає підстави вважати, та вказує на те, що посадові особи Департаменту капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації, зловживаючи службовим становищем, вступивши у злочинну змову із представниками комерційних структур, здійснювали привласнення бюджетних коштів, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт.

Кримінальне провадження  внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 191 КК України. Наразі судом по справі призначена судова будівельно-технічна експертиза.

http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.