У Запоріжжі ОПГ привласнювала нерухомість запоріжців, потрапивших у скрутне становище, або вмерлих

У Запоріжжі організованою групою осіб налагоджено шахрайську схему привласнення об’єктів нерухомості — квартир, які належать мешканцям міста, шляхом обману та зловживання довірою громадян, повідомляють «Украинские ведомости» з посиланням на ЕДРСР.

Жертвами вказаних шахрайських дій стають насамперед люди похилого віку, які не мають родичів або не підтримують зв’язок з ними; родичі яких перебувають за кордоном або мешкають в віддалених регіонах України;  які зловживають спиртними напоями;  які мають психічні та фізичні вади; та  які мають велику заборгованість за комунальні послуги.

Під час досудового розслідування, яке проводить УСБУ,  встановлено, що громадянка України організувала стійке об’єднання, до складу якого залучила своїх знайомих — раніше засудженого за скоєння шахрайства; жінку, яка є підручною організаторів; раніше засудженого за підробку документів; доньку приватного нотаріуса; державного реєстратора КП «Центр надання послуг» Балабинської селищної ради Запорізької області  та інших осіб.

Так, ця організована група підозрюється у незаконному заволодінні квартирою,  розташованої за бульварі Гвардійському м. Запоріжжя, з метою здійснення її подальшої реалізації з метою отримання грошових коштів. Власники цієї квартири вмерли, про що було відомо шахраям.

Прокурором погоджено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене організованою групою осіб. Жовтневим судом  міста Запоріжжя  квартира  арештована, ведеться слідство.

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.