В Запоріжжі у оточення екс-депутата Партії регіонів міськрада не змогла забрати реконструйований під павільйон фонтан

Департамент комунальної власності та приватизації Запорізької міськради не зміг повернути у користування міста фонтан біля палацу культури “Орбіти. Про це йдеться в рішенні Господарського суду Запорізької області від 11 квітня. Згідно з матеріалами справи, Управління комунальної власності Запорізької міської ради, КЗ “Палац культури Орбіта” та ГО “Клуб шанувальників активного відпочинку Орбіта” у 2008 році уклали угоду оренди бризкального басейну (фонтану) по вул. Лермонтова, 9 (з останнім строком продовження до квітня 2017 року). Відповідно до угоди, орендар отримав об’єкт для подальшої реконструкції під павільйон для виставки товарів народної творчості.

Однак, Департамент комунальної власності та приватизації (змінений орендодавець) вже у грудні 2016 року (і потім ще раз у січні) повідомив громадську організацію про непродовження договору і необхідність передачі майна по закінченню договору у квітні 2017 року. Планувалося повернути майно для використання під власні потреби, однак орендар, навіть після отримання вказаного повідомлення, роботи з реконструкції продовжив, що унеможливлювало б користування саме фонтаном.

Виходячи з цього, Департамент звернувся до суду із позовом про дострокове розірвання цього договору, повернення фонтану та заборони проведення робіт з реконструкції. Так, серед іншого, вказувалося на порушення громадською організацією обов’язків щодо своєчасного внесення орендної плати, відсутність погодження проектної документації та незастрахованість об’єкта оренди в певні проміжки часу (03.07.2009р. по 13.04.2010р. та з 13.04.2012 по 22.01.2013р.). Також “Клуб шанувальників активного відпочинку Орбіта” на вимогу орендодавця не надавала усієї інформації про виконання умов договору та стан об’єкту оренди.

Сьогоднішній стан реконструкції фонтану під павільйон

Однак, суд припинив провадження у частині розірвання договору оренди та відмовив у поверненні фонтану. Так, Департамент своєчасно повідомив громадську організацію про небажання подальшого продовження угоди та вимогу повернення майна, а тому сам договір вже припинений внаслідок закінчення строку його дії. Щодо повернення саме фонтану, то воно неможливе, оскільки внаслідок реконструкції з’явився новий об’єкт – павільйон для виставки товарів народної творчості.

Окрім цього, в справі йшлося й про скасування Державною архітектурною-будівельною інспекцією реєстрації документу про початок реконструкції вказаного фонтану. Втім, скасувала вона її лише на наступний день – після прийняття вказаного виставкового павільйону нею ж в експлуатацію, до того ж ніяких зауважень до будівництва Інспекція не мала. Тож нині справа про скасування вищевказаного рішення ДАБІ, а також скасування накладеного штрафу за порушення у сфері містобудівної діяльності і припису про зупинення підготовчих та будівельних робіт за позовом громадської організації розглядається в суді.

Голова ГО “Клуб шанувальників активного відпочинку Орбіта” Тетяна Мириленко разом зі Світланою та Олександрою Нефьодовими є співзасновниками ГО “Культура і всесвіт”. Світлана Нефьодова зареєстрована в одній з квартир будинку по вул. Перемоги, 42. Тут же зареєстрований Валентин Нефьодов – депутат Запорізької міськради 2010-2015 рр. від “Партії регіонів”, а також кандидат в міськраду на виборах 2015 року від “Нашого краю”. Окрім цього, Нефьодов співволодіє нічним клубом “Орбіта”, який знаходиться поряд в палаці культури “Орбіта”.

http://zp.nashigroshi.org

Опубликовано: http://ukrvedomosti.com.ua

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.