З “Металурга” стягнули 100 тисяч недорахованої оренди за базу на Великому Лузі

Державна фінансова інспекція довела в судовому порядку, що футбольний клуб “Металург” повинен додатково заплатити за свою учбову базу “Авангард” на Великому Лузі 103 тис. грн. Відповідне рішення Запорізький окружний адміністративний суд прийняв 31 серпня.

За матеріалами справи, Державна фінансова інспекція перевірила у плановому порядку діяльність міського Департаменту комунальної власності та приватизації і встановила наступне порушення: в 2005-му році тодішнє Управління комунальної власності і ТОВ “Професійний футбольний клуб “Металург-Запоріжжя” уклали два договори оренди майна спортивного табору “Авангард” на Великому Лузі. Для нерухомого майна орендну плату визначили у розмірі 15% від вартості майна, для окремо визначеного майна у розмірі 10% від вартості майна.

Футбольные поля на Великом Лугу. Фото ВВП

Втім, на думку Державної фінансової інспекції, ФК “Металург” повинен був сплачувати оренду по новій ціні одразу після набрання чинності цього рішення міськради. Хоча у самому рішенні чітко вказується, що момент зміни розміру орендної плати за чинними договорами оренди збігається з датою укладання відповідних додаткових угод до цих договорів.

ДФІ нарахувала за 10 місяців, що минули від набрання сили рішення міськради до укладання додаткової угоди на його виконання, недоотриману оренду у розмірі 103 тис. грн.

Суд визнав, що чиновники несвоєчасно ініціювали зміни до договору, чим завдали збитки бюджету, тож позов задовольнив і постановив стягнути з ТОВ “Професійний футбольний клуб “Металург-Запоріжжя” в дохід бюджету  Запоріжжя 103 тис. грн.

Зараз кінцевими бенефіціарами “Металург-Запоріжжя” є Вячеслав та Олександр Богуслаєви, Лілія Труфанова.

Зараз клуб перебуває у скрутному фінансовому становищі. На початку вересня було оприлюднено офіційну заяву ФК, що з жовтня 2015-го року припиняється фінансування “Металургу” через політичну й економічну кризи, а також відсутність економічної доцільності у подальшому його розвитку. Власники футбольного клубу закликали будь-яких зацікавлених осіб взяти шефство над ним.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.