Хто відповість за кривавий теракт під Радою?

Десятки поранених, швидкі не встигають їх вивозити, на допомогу прийшли патрульні та звичайні громадяни. Тепер головне питання: чи посадять сьогодні ж з десятків два винних у теракті? Якщо цього не зроблять, трагедія обов’язково повториться.

Сьогоднішній мітинг під будівлею парламенту був анонсований давно. Про свою участь у ньому заявляли “свободівці”, “радикали” та інші організації. Очікувалося, що буде гаряче, що буде бійка, але те, що сталося — це теракт. Теракт у самому центрі столиці, в результаті якого постраждали правоохоронці, журналісти, звичайні громадяни.

Зміни до Конституції, які розглядалися сьогодні парламентом, це питання, яке точно не варте було влаштованого бедламу. Якщо депутати від “Самопомочі”, “Радикальної партії” і “Свободи” хотіли зірвати засідання, вони мали сили це зробити у сесійній залі. Але там вони влаштували цирк з блокуванням трибуни. Бо, мабуть, знали, що ефектну картинку мають забезпечити не вони, а провокатори під Радою.

Зараз політики з цих політсил будуть гнівно засуджувати “виродків”, які кинули гранату у правоохоронців. І, за звичкою, звинуватять у “зраді” тих, хто голосував за зміни до Конституції. А від “доброзичливців” може ще й почуємо заяви про необхідність введення надзвичайного стану і відміни виборів. Але це всього лише ідіотські відмазки і гра на публіку. За кривавий понеділок 31 серпня мають понести відповідальність саме ті партії, які збирали людей під Радою. Байдуже, що вони тепер казатимуть про “кремлівських провокаторів”, які кинули гранату. До гранати були вибухові пакети, газ, бійки. Тобто, все робилося задля сигналу суспільству — бардаку в країні кінця краю не буде.

Також можна погодитися з тими, хто вбачає у теракті під ВР зв’язок з майбутнім виступом Путіна на Генасамблеї ООН. Тепер господареві Кремля точно буде про що говорити: ось він, оскал українського “фашизму”, який породила “київська хунта”. І він, нажаль, виглядатиме переконливо. Але суть не в Путіну, а в тому, що організатори бійні під Радою загралися. І тому мають понести максимальну відповідальність за скоєне.

Але питання, як це зробити. Попри переважний суспільний осуд теракту в Києві, за законодавством без судового рішення неможливо зняти з виборів ні “Свободу”, ні “ляшківців”, нікого. А самі вони від участі у виборах не відмовляться. Більш того, їхні лідери, не виключено, десь і очікують, що тепер їхні партії заборонятимуть і на цьому вони зароблять додаткові рейтинги. Проте ті, хто організовував провокацію і хто втілив пекельний замисел, зазіхнули на життя і здоров’я правоохоронців, серед яких були й учасники АТО. І чим після цього всі ці пани відрізняються від Безлера, “Мотороли” і “Гіві”?

Нічим. Тому вже сьогодні мають бути посаджені чоловік 20 терористів, встановлено, ким з політиків вони були ангажовані. Інакше кількість терактів лише зростатиме. Адже, вочевидь, комусь дуже хочеться розгойдати ситуацію так, щоб у нас почалася війна всі проти всіх.

Деловая столица

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.