Союз десантників України дав Порошенку місячний термін для наведення порядку

Вишикувавшись в колону, бійці крилатої піхоти пройшлись від Києво-Печерської Лаври до Адміністрації Президента, Верховної Ради та Кабміну. Під кожною з адмінбудівель керівник Союзу десантників України Сергій Лісовий зачитав звернення та передав його разом з додатками представникам влади.

— Ми підготували звернення до нашої влади з детальним переліком наших вимог і наполегливо просимо, щоб ці вимоги були розглянуті та задоволені протягом місяця, інакше розмови будуть інші – резюмував керівник «Союзу десантників України», полковник Сергій Лісовий.

Серед вимог десантників також: наведення порядку в Міністерстві оборони України; належна організація та проведення достойних поховань загиблих учасників АТО; забезпечення житлом членів сімей загиблих учасників АТО та статусом “учасників бойових дій” всіх учасників АТО; вирішення соціальних проблем сімей військовослужбовців, які прибули з АР Крим…

На вирішення всіх цих питань Порошенку дали місяць, якщо не справиться – не виключений варіант задимлення Адміністрації Президента палаючими шинами, можливо будуть якісь інші, не менш радикальні заходи. Принаймні так чулось в колоні десантників.

На підтримку ветеранів-десантників вийшли також жінки, сестри та матері бійців, що сьогодні вже майже пів року без ротації та жодних вихідних перебувають у зоні АТО.

— Якби діти керівників держави вийшли на передову без будь-якого спорядження і воювали так, як це роблять наші діти, а відпочивали лише тоді, коли повертаються «грузом 300», то я впевнена тут, у ВР, приймалися б зовсім інші рішення.  – зі слізьми на очах говорила мати солдата, що наразі з подвійною контузією перебуває на лікуванні у Київському військовому госпіталі.

В колоні стояли десантники, які вже свого часу не раз «нюхали порох», однак, їм у віці за 50, дуже нелегко прорватись на фронт:

— «Малолєток» без підготовки мобілізують, а нами потурають – розповідає Володимир Степанович ветеран десантних військ, що пройшов Афганістан. – Ми не боїмось смерті, бо вже не раз дивились їй в очі хай би нас забирали воювати для чого вони хлопчиків зливають? Таке враження, що хтось спеціально це робить – винищує наш цвіт нації. Без досвіду, без захисного спорядження забирають на війну і використовують їх як гарматне м’ясо. Війну зливають – продовжує десантник. – Я вже три місяці як записався, — не забирають.

Між тим, керівник Вінницького Союзу десантників Віктор Малиновський стверджує, що їм самим, на базі ветеранів-десантників, приходиться  створювати свої так звані партизанські загони і по-тихеньку впроваджувати їх до лав українських силовиків:

— Це як мінімум дивно і не логічно, що нашого досвіду не потребує українська влада – говорить Віктор Малиновський. – Ми напрошуємось, а нас ігнорують. Якщо вже думають, що ми застарі для війни, то нас принаймні можна використовувати для тренувань бійців, що відправлятимуться в АТО.Взагалі у нас до влади є чимало запитань, наприклад, чому до цих пір не розібрались з тими, хто розграбував  українську армію і практично знищив Збройні Сили? Я так собі думаю: комусь це вигідно і хтось все це прикриває. — підсумував десантник розвідроти.

Загалом на мітинг зібралось близько 700 ветеранів-десантників та військовослужбовців, однак якщо за місяць нічого не зміниться, бійці обіцяють збільшити кількість мітингувальників в 10 разів і таки добитись захисту прав учасників АТО. http://vdv-ua.com/

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий