ФИНАНСЫ СПЕЛИ РОМАНСЫ ПОД ДУДКУ. Как Александр Иванович одолжил в банке 18 миллионов и с концами

Дудка Олександр Іванович з 1996 по 2006 рік працював на керівних посадах в ТОВ «Еталон». У 2006 році він змушений був скласти повноваження, у зв’язку з призначенням головою Гуляйпільської райдержадміністрації. Втім вплив на підприємство зберігав, що підтверджує обрання Дудки Лариси Іванівни, дружини Дудки Олександра Івановича, представником працівників товариства для участі у господарському процесі по справі щодо визнання підприємства банкрутом.

Під час керівництва ТОВ «Еталон»  Дудкою Олександром Івановичом, 22 квітня 2005 року між АКБ “Форум” та ТОВ “Еталон” укладено кредитний договір про відкриття кредитної лінії з максимальним лімітом заборгованості в сумі 1150000 доларів США. Одним із фінансових поручителів, згідно додаткового договору, виступило ТОВ «Агрофірма “Зелений Гай».

 У 2007 році, не погасивши заборгованості за кредитом, за відповідною заявою ТОВ «Еталон», підприємство в судовому порядку визнано банкрутом. У зв’язку з цим, АКБ “Форум” звернувся до поручителя з вимогою виконати забезпечені заставою зобов’язання ТОВ “Еталон”. Втім,  ТОВ «Агрофірма “Зелений Гай»  не відреагувало, тож АКБ “Форум” змушений був стягувати заставу у судовому порядку.

Ще до винесення рішення по справі, а саме  27.06.2007 року, зборами учасників товариства прийнято рішення про ліквідацію ТОВ «Агрофірма “Зелений Гай». Рішення про стягнення майна ТОВ «Агрофірма “Зелений Гай», яке є предметом застави, прийнято  16.07.2007 року.

А вже  01.08.2007 року, згідно протоколу зборів учасників товариства, Господарський суд Запорізької області прийняв рішення про банкрутство ТОВ «Агрофірма “Зелений Гай» та неможливість повернення коштів кредиторам. Характерно, що рішення про банкрутство два підприємства ухвалили майже одночасно.

Крім того, за даними державного інформаційного ресурсу irc.gov.ua, адреса місцезнаходження юридичної особи  ТОВ “Еталон”   (Код ЄДРПОУ: 23786718) повністю збігається з адресою місцезнаходження юридичної особи  ТОВ «Агрофірма «Зелений Гай» (Код ЄДРПОУ: 03749299): 70200, Запорізька обл., Гуляйпільський район, місто Гуляйполе, вулиця Шкільна, будинок 42.

Варто зазначити, що інші поручителі ТОВ «Еталон» — ТОВ «Полтавка», ТОВ «Більманка», ТОВ «Еталон-1» також визнані банкрутами.

Інтернет-газета «From-UA», посилаючись на видання «Запоріжжя кримінальне», також звертає увагу на те, що Дудка Олександр Іванович «на свою агрофірму «Еталон» взяв банківський кредит»( «From-UA» наводить цифру 18 млн. грн.), який повертати не збирається.

Хоча наведена інформація не є підтвердженням вини кандидата в народні депутати Дудки Олександра Івановича  у вчиненні правопорушень, але вона дає вагомі підстави припустити та зробити оцінку про високу вірогідність його причетності до порушення прав і свобод людини, а саме до ухилення від виконання кредитних зобов’язань та, як наслідок, порушення права на власність.

Таким чином, згідно з методологією оцінювання Руху ЧЕСНО, кандидат в народні депутати Дудка Олександр Іванович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Дудка Олександр Іванович, перебуваючи на посаді голови Гуляйпільської районної організації Партії регіонів, 12 липня 2011 року відвідав село Любимівка, Гуляйпільського району, де одній із мешканок вручив подарунки та грошову допомогу.

Хоча наведена інформація не є підтвердженням вини кандидата в народні депутати Дудки Олександра Івановича  у вчиненні правопорушення, але вона дає вагомі підстави припустити та зробити оцінку про високу вірогідність причетності до непрямого підкупу виборців з його боку. Такі дії вважаються невідповідністю критерію Руху ЧЕСНО, навіть якщо вчиняються до початку виборчої кампанії та з використанням благодійних фондів, пов’язаних з кандидатом.

По матеріалам Руху «Чесно»

Продолжение следует

ПРИМЕЧАНИЕ.

Сегодня Александр Иванович – заместитель запорожского губернатора и баллотируется кандидатом в народные депутаты по 82-му избирательному округу.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий