Граната для директора школы.

В апеляційному суді міста Києва винесуть вирок у справі за позовом Віталія Сальнікова до Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради. Цивільна справа, щодо незаконного звільнення директора ДЮСШ №7 Віталія Сальнікова тягнеться вже більше двох років.

23.07.2009 року коли директор ДЮСШ №7 Віталій Сальніков відкрив двері своєї квартири — відбувся вибух. Як встановила потім міліція під дверима була поставлена розтяжка, граната Ф1. Не дивлячись на багато-чисельні поранення, тільки в ногах, на даний момент, знаходиться більше 100 сколків, дякуючи мешканцям його будинку, які здавали кров та гроші (40 мешканців стало його донорами), він вижив.

Хоч повністю Віталій Сальніков і не видужав, але після десяти місяців реабілітації 25 травня 2010 року він прийшов на милицях на роботу, щоправда його кабінет йому ніхто не відчинив.

Наступного дня очікуючи біля школи, близько обіду, приїхала Євгенія Ярова начальник РУО скликала збори колективу, щоб зняти Віталія Сальникова з посади, але на зборах було 15 осіб, їхніх голосів було недостатньо для висловлення йому недовіри.

Після чого вони забрали всі документи, залишивши йому пустий сейф та віддавши лише печатку школи. Не було жодної трудової книжки працівників школи, як пояснила згодом Євгенія Ярова начальник РУО, що трудові книжки були під розписку роздані працівникам, оскільки директор школи Віталій Сальніков, мав звичку їх псувати, звільняти працівників за вигадані порушення.

Директор виявив, що в школі працює лише 15 чоловік із 54 які числилися в штаті, всі інші – це були мертві душі. Відповідно він не міг нараховувати заробітної платню, оскільки не було ні бухгалтера, ні касира, ні табеля, навіть викрали журнал реєстрації працівників. Профспілкова організація школи зробили подання до Головного управління освіти і науки, що директор ДЮСШ №7 порушує права працівників і не хоче виплачувати зарплату.

Користуючись цими махінаціями 5 серпня мене незаконно звільнили з посади. Зі слів юристів всеукраїнської профспілки моє звільнення – це перший випадок в Україні, коли директора звільняють за 45 статтею кодексу про працю. Я неодноразово писав про дане свавілля міністру освіти України Табачнику, неодноразово ходив в саме міністерство освіти, жодного разу мене не прийняв ні міністр, ні його заступники.

Я був змушений написати навіть Януковичу, проте у відповідь отримував лише пустопорожні відписки. В тім цього треба було і очікувати. Судовий вирок по громадянину Токунову В.М., – чоловік що підклав вибухівку під двері його квартири, який сидить в Лук’явнівському СІЗО вже 3 роки, досі не винесений. А цивільна справа по незаконному звільненні триває вже 2 роки.

Прошу ЗМІ висвітлити дане беззаконня, яке відбувається в судовій системі.

Віталій Сальніков

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий