«ДВА РОКИ МОЇ ДОКУМЕНТИ провалялися в цій структурі». Письмо читателя порталу «Хроники и комментарии» о работе органов Госкомзема

«Не хочу ображати цілий колектив цієї структури, але на її дверях я б повісив великий плакат з написом: — ЛЮДИ! БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ, ТУТ БРЕШУТЬ (м’яко кажучи)!

Цій структурі я надав документи на виготовлення проекту землеустрою з відведення земельної ділянки для подальшої передачі у власність площею 1,20 га, із земель запасу на території Петро-Михайлівської сільської ради, для ведення особистого селянського господарства.

З цією структурою було укладено договір №245, від 01.04.2011 року. Зауважте зразу, нині на руках у мене новий договір, №213, від 04.04.2013 року. Два роки документи просто ПРОВАЛЯЛИСЯ у цій структурі.

Протягом цього часу я неодноразово дзвонив, довідувався про стан документації, приїздив, спілкувався з керівництвом інституту Слінчуком В.О. Під час мого останнього візиту саме Слінчук В.О. особисто ПООБІЦЯВ проконтролювати хід роботи з поданими мною документами — упорядкуванням вказаної документації займався Олійник.

За розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки я особисто вніс на рахунок інституту 2613.16 гривень (пізніше мені зателефонували і запропонували дати хабара у розмірі 3,500 гривень, за прискорення оформлення документів. Я відмовився. Не давав, і давати не буду!

Востаннє, коли я приїхав до іституту, виявилося, що Слінчук В.О. звільнився, а Олійник  у розшуці. Ну, а я, не перша жертва махінацій у обговорюваному питанні. У моєму пакеті документів, зданих до інституту не знайшли головних державних документів, їх я діставав з нуля.

Тепер зробили мені нового договора, старий вже не годиться. Я знову проплатив  на рахунок інституту 301,56 гривню. То ж довіз документи, квітанцію, думав все. Ні, новий рахунок, на «Якісну характеристику грунтів». Мушу сплатити 925,52 гривні. Та і це, лише початок!!!

Далі та структура висмокче з мене, та і з інших, ще тисяч скільки, невідомо. За попередньо проплачені гроші не було зроблено нічого, тепер вимагають ОФІЦІЙНО ще дати, а потім ще! Хіба це не шахрайство (м’яко сказано)?

А суть цього бидлама проста. ВЛАДА НОВІТНІХ МАГНАТІВ-ЕКСПЛУАТАТОРІВ НЕ ХОЧЕ ВІДДАВАТИ ЗЕМЛЮ НАРОДУ. І щоб її НЕ ДАТИ, вигадує різноманітні засоби гальмування. У випадку більшості це коштовність самого процесу. Тепер стою на роздоріжжі. Заплачу вказану суму, придумають ще якусь затравку, не заплачу — забудь про акт на землю. Мені,  що,  вічно їх годувати?! Що ж робити?!

Ярослав Свидрань

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий