ОПГ в аэропорту “Запорожье” варила деньги прямо на взлетной полосе

Руководителю КП “Международный аэропорт Запорожье”, его подчиненному и директору предприятия сообщили о подозрении в завладении чужим имуществом путем злоупотребления служебным лицом своим служебным положением, совершенного в крупных размерах. Об этом сообщает пресс-служба Запорожской областной прокуратуры.

“Директор предприятия с целью завладения бюджетными средствами создал преступную группировку, в состав которого привлек руководителя коммунального предприятия “Международный аэропорт Запорожье” и его подчиненного.

Мэр Запорожья Буряк на взлетной полосе жмет руку директору
КП “Международный аэропорт Запорожье”

В течение 2017-2019 годов подозреваемые внесли ложные сведения в акт приемки-передачи, которым засвидетельствовали факт поставки и технической настройки обществом-поставщиком на территории аэропорта антенной системы курсового радиомаяка с количеством 21 антенна, вместо фактически установленных 13 антенн”, — говорится в сообщении.

Отмечается, что коммунальным предприятием были перечислены лишние бюджетные средства в сумме почти 500 тыс. грн.

ПРОКУРАТУРА

За даними слідства, директор суб’єкта господарювання з метою заволодіння бюджетними коштами створив злочинне угрупування, до складу якого залучив керівника Комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» та його підлеглого. Упродовж  2017 – 2019 років підозрювані особи внесли неправдиві відомості до акту прийому-передачі, яким посвідчили факт поставки та технічного налаштування товариством-постачальником на території аеропорту антенної системи курсового радіомаяка з кількістю 21 антени, замість фактично встановлених 13 антен. За цих обставин комунальним підприємством на розрахункові рахунки суб’єкта господарювання перераховані зайві бюджетні кошти у суму майже 500 тис. грн, чим спричинено відповідну шкоду.

СУД

«Як встановлено під час досудового розслідування, директор ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Техвестсервіс», зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_2 і ОСОБА_3 , у складі організованої особисто ним злочинної групи, приховавши заниження обсягів поставленого за Договором №61 від 11.10.2017 до КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» устаткування, шляхом внесення до офіційних документів загальних відомостей про кількісні характеристики устаткування, умисно вчинив в інтересах організованої ним злочинної групи дії, направлені на заволодіння грошовими коштами Комунального підприємства, виділеними на придбання та ввід в експлуатацію системи інструментального заходу літаків на посадку для КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» ILS/DME, в результаті чого заподіяв Комунальному підприємству майнову шкоду у великому розмірі…»

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.