САП сообщила, что Фирташа выгнали из Запорожского титаномагниевого комбината

фото ВВП

Господарський суд Запорізької області повернув у власність держави Запорізький титано-магнієвий комбінат (ЗТМК), до якого мали відношення компанії з орбіти олігарха Дмитра Фірташа. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у своєму Facebook.

«4 серпня 2021 року Господарський суд Запорізької області задовольнив позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в інтересах держави до компанії «Толексіс Трейдінг Лімітед» (Кіпр) і ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» щодо розірвання договору про заснування цього товариства та повернення державі цілісного майнового комплексу комбінату», – йдеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що відповідне рішення суд уже виносив у липні 2018 року. Але тоді Верховний суд постановив повернути справу на повторний розгляд.

Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа і Фонд держмайна в листопаді 2013 року створили ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», яким відійшов майновий комплекс однойменного держпідприємства. Частка держави в новій компанії склала 51% за рахунок майнового комплексу ЗТМК. Фірташ в особі Tolexis Trading повинен був інвестувати в підприємство 110 млн доларів і за це отримати 49% частку.

У САП заявили, що Фірташ домігся призначення свого менеджменту на підприємство, рішеннями якого більшість грошей було витрачено на погашення боргів за енергоносії і перед кредиторами, пов’язаними з Group DF.

«Надалі ці кошти вивели з України шляхом перерахування на рахунки офшорних фірм. При цьому на модернізацію виробництва, що було головною метою створення підприємства з недержавною часткою, фактично було спрямовано лише 20 млн грн», – йдеться у повідомленні САП.

ЗТМК – єдиний виробник губчастого титану в Україні. 51% підприємства належить державі, 49% – Group DF через компанію Tolexis Trading Limited. Потужність виробництва відповідно до проекту – 20 тис. тонн на рік. При тому воно працює збитково, торік негативний фінансовий результат склав 656 млн грн.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.